Kamil Fila

Datum narození: 28. 6. 1980
Přezdívka: Tetsuo
Místo narození: Znojmo
Profese: filmový recenzent, kritik
Znamení: Rak

Související celebrity

Životopis

Kritik a recenzent Kamil Fila, držitel Novinářské křepelky a nositel titulu Genderman, roku 2016 spustil vlastní web zaměřený na filmovou i televizní tvorbu a nová média.

Vystudoval teorii a dějiny filmu a audiovizuální kultury na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. S novinařinou Kamil Fila začínal v internetových časopisech Inzine.cz, Filmpub.cz, Filmweb.cz, Moviezone.cz a papírových Živel, Tamto a Metropolis.

KAMIL FILA SE OBUL DO MARKA EBEN

V článku, který Kamil Fila zveřejnil na svém webu i facebooku, odkud se pak jeho tvrzení a hodnocení začala šířit dál, se nechal mj. slyšet, že Marek Eben už vlastně tak trochu patří do starého železa a chová se jako sexista.

Kamil Fila mj. působil coby externista v měsíčníku Cinema, recenzent serveru Aktuálně.cz nebo redaktor kulturní rubriky týdeníku Respekt.

Začátkem roku 2016 spustil vlastní web zaměřený na filmovou i televizní tvorbu a nová média nazvaný Ještě větší kritik, než jsme doufali. Na některých diskusních serverech Kamil Fila vystupuje pod přezdívkou Tetsuo (postava ze stejnojmenného japonského hororového sci-fi).

O KAMILU FILOVI ČTĚTE ZDE>>

V roce 2013 byl Kamil Fila oceněn Novinářskou křepelkou, pět let nato pak titulem Genderman za svou „dlouhodobou snahu o demýtizaci feminismu“. Na svém kontě má i nominaci na Křišťálovou lupu.

 

Další Ostatní

zobrazit profil Jaroslav Kytýr
Jaroslav Kytýr
zobrazit profil Simon Konecki
Simon Konecki
zobrazit profil Eva Tylová
Eva Tylová
zobrazit profil Tomáš Czernin
Tomáš Czernin
zobrazit profil Libuše Márová
Libuše Márová
zobrazit profil Harvey Weinstein producent
Harvey Weinstein producent
zobrazit profil Matěj Misař
Matěj Misař
zobrazit profil Valerie Rónová
Valerie Rónová