Petr Faltus

Petr Faltus

Datum narození: 27. 2. 1968
Místo narození: Chrudim
Profese: výtvarník - malíř, grafik, ilustrátor
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Výtvarník Petr Faltus, který se zejména v uměleckých kruzích proslavil jako malíř, grafil a ilustrátor, má za sebou řadu výstav. Jeho díla zdobí galerie i soukromé sbírky.

V letech 1982 až 1986 Petr Faltus vystudoval Střední odbornou školu výtvarnou v Praze, dále absolvoval ateliér ilustrace a grafiky Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze. V rámci studia byl na stáži na Fachhochschule für Gestaltung Hamburgu.

PETR FALTUS - KRÁSNÝ ŠUMIL

Na svém kontě má Petr Faltus řadu samostatných výstav. Jeho díla zdobí galerie i soukromé sbírky milovníků umění jak v Česku, tak i v zahraničí.

Výtvarník Petr Faltus se stal zakladatelem a čelním představitelem uměleckých proudů Hajájismu, Leopardismu nebo Plutoleopardismu.

Kromě toho Petr Faltus spolupracuje s časopisem Reflex. S komentátorem Reflexu a spisovatelem Karlem Steigerwaldem vydal pozoruhodnou knihu Šumava patafyzická, která je nejen zábavná, ale i objevná.

Tvorba Petra Faltuse je značně inspirovaná Šumavou, k níž si vybudoval vztah díky své manželce, která pochází ze Sušice.

 

Další Umělci

zobrazit profil Veronika Lálová
Veronika Lálová
zobrazit profil Andrea Opavská
Andrea Opavská
zobrazit profil Jarmila Kůrová Manšingrová
Jarmila Kůrová Manšingrová
zobrazit profil Natálie Kocábová
Natálie Kocábová
zobrazit profil Bohdan Karásek
Bohdan Karásek
zobrazit profil Andrea Nesvadbová
Andrea Nesvadbová
zobrazit profil Michal Necpál
Michal Necpál