Ondřej Hodboď

Datum narození: 1. 6. 2001
Datum úmrtí: 24. 9. 2020
Místo narození: Nymburk
Profese: atlet, běžec
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Talentovaný atlet Ondřej Hodboď, mj. dvojnásobný dorostenecký mistr ČR v běhu na 2000 metrů překážek, spáchal 24. září sebevraždu. Bylo mu pouhých 19 let.

Studoval Střední průmyslovou školu strojírenskou v Praze 1. Nejprve se Ondřej Hodboď věnoval fotbalu. K atletice jej přivedl jeho starším bratrem běžec Lukáš Hodboď.

Bodoval již jako dorostenec - Ondřej Hodboď byl dvojnásobným mistrem ČR v běhu na 2000 metrů překážek. Titul získal roku 2017 v Jablonci nad Nisou a roku 2018 v Praze. Na mistrovství Evropy dorostu v roce 2017 skončil čtvrtý.

Na halových mistrovství ČR juniorů si Ondřej Hodboď doběhl pro stříbro v Praze roku 2019 (1500 m), pro zlato ve stejné disciplíně rok poté v Ostravě a tamtéž obdržel bronz na trati 3000 metrů.

Úspěchy atleta, který závodil za SKP Nymburk, neopustily ani v dorostu. Zlato Ondřej Hodboď získal v běhu na 3000 metrů překážek na mistrovství ČR v roce 2019 v Olomouci a rok nato v Ostravě-Vítkovicích.

Ondřej Hodboď, naděje české atletiky, spáchal sebevraždu 24. září 2020. Podle informací Blesku byly příčinou jeho činu deprese, které jej v pouhých 19 letech přivedly ke skoku z okna v desátém patře domu v Praze 4.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Michael Schumacher
Michael Schumacher
zobrazit profil Adéla Sýkorová
Adéla Sýkorová
zobrazit profil Stanislav Řezáč
Stanislav Řezáč
zobrazit profil Petra Hynčicová
Petra Hynčicová
zobrazit profil David Pastrňák
David Pastrňák
zobrazit profil Miroslav Slepička
Miroslav Slepička
zobrazit profil Anna Kurnikovová
Anna Kurnikovová