František Navrkal

František Navrkal

Datum narození: 15. 9. 1992
Místo narození: Děčín
Profese: politik České pirátské strany, datový analytik
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Politik České pirátské strany František Navrkal křeslo v dolní komoře získal v létě 2019 jako první náhradník. Ve Sněmovně setrval do podzimu 2021.

Po maturitě v rodném Děčíně František Navrkal absolvoval bakalářský obor aplikace softwarového inženýrství na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské Českého vysokého učení technického v Praze. Do zvolení poslancem pracoval jako datový inženýr a IT analytik pro různé firmy.

Členem České pirátské strany se František Navrkal stal roku 2012. Neuspěl s kandidaturou do Zastupitelstva Ústeckého kraje ve volbách 2012, podobně jako v komunálních volbách 2014. Úspěšný nebyl ani ve volbách v letech 2016 a 2018.

Štěstí Františku Navrkalovi nepřálo také v předčasných parlamentních volbách 2013, po pádu vlády Petra Nečase, ani roku 2017. Tehdy mu alespoň svitla naděje - stal se prvním náhradníkem. Křeslo ve Sněmovně získal v červnu 2019, kdy na svůj mandát rezignoval Mikuláš Peksa, když byl zvolen poslancem Evropského parlamentu.

V březnu 2020 na sebe František Navrkal upozornil tím, že informoval, že se vláda v době nouzového stavu chystá projednat zákon o evidenci skutečných majitelů, který obsahuje účelovou výjimku pro firmy ve svěřenských fondech. Kabinet po jeho intervenci bod z jednání stáhl.

V dolní komoře František Navrkal působil do podzimu 2021, kdy Piráti ve volbách pohořeli a získali jen čtyři křesla.

O FRANTIŠKU NAVRKOVALI ČTĚTE ZDE>>

Mezi koníčky Františka Navrkala patří počítačové hry, auta a informační technologie.

 

Další Politici

zobrazit profil Jan Pijáček
Jan Pijáček
zobrazit profil Romana Bělohlávková
Romana Bělohlávková
zobrazit profil Martin Exner
Martin Exner
zobrazit profil Blanka z Valois
Blanka z Valois
zobrazit profil Jan Bartošek
Jan Bartošek
zobrazit profil Věra Kovářová
Věra Kovářová
zobrazit profil Taťána Malá
Taťána Malá
zobrazit profil Robert Šlachta
Robert Šlachta