Berenika Peštová

Berenika Peštová

Datum narození: 19. 9. 1971
Místo narození: Most
Profese: politička hnutí ANO 2011, vodohospodářka, podnikatelka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Politička hnutí ANO 2011 Berenika Peštová coby zastupitelka města Most v parlamentních volbách 2021 získala křeslo ve Sněmovně. Zvolena byla v Ústeckém kraji.

Absolvovala obor vodní hospodářství a vodní stavby na Fakultě stavební Českého vysokého učení technického v Praze a později obor úpravnictví na Vysoké škole báňské - Technické univerzitě Ostrava. Již při studiu začala Berenika Peštová podnikat.

Peštová byla náměstkyní Brabce

Věnovala se biologickému čištění odpadních vod a hospodaření s odpady. Vystřídala několik pozic v litvínovské společnosti Chemopetrol. Od února 2014 do listopadu 2021 byla Berenika Peštová náměstkyní tehdejšího ministra životního prostředí Richarda Brabce.

Od roku 2014 členka hnutí ANO 2011 Berenika Peštová téhož roku zasedla do Zastupitelstva města Most. Ve volbách 2018 mandát obhájila. V krajských volbách 2016 neuspěla.

Po nezdaru v předčasných parlamentních volbách 2013, po pádu vlády Petra Nečase, Berenika Peštová poslanecký mandát získala ve volbách 2021. Poté rezignovala na post náměstkyně ministra.

Berenika Peštová má dvě děti.

 

Další Politici

zobrazit profil Michael Kohajda
Michael Kohajda
zobrazit profil Jan Sobotka
Jan Sobotka
zobrazit profil Jan Paparega
Jan Paparega
zobrazit profil Antonín Tesařík
Antonín Tesařík
zobrazit profil Rostislav Vyzula
Rostislav Vyzula
zobrazit profil Tomáš Dubský
Tomáš Dubský
zobrazit profil Karel Jakobec
Karel Jakobec
zobrazit profil Zuzana Ožanová
Zuzana Ožanová