Zorya Blue

Datum narození: 15. 9. 1985
Místo narození: Cieszyn, Polsko
Profese: performerka burlesky, novinářka, překladatelka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Zorya Blue, úspěšná performerka burlesky, novinářka a překladatelka, se stala moderátorkou podcastového pořadu společnosti Czech News Center Už budu!

Absolvovala žurnalistiku v Krakově, Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze a bohemistiku v Krakově. Již od dětství ale Zorya Blue toužila najít umění, které by ji naplňovalo.

ZORYA BLUE BOŘÍ STEREOTYPY

Po studiu se Zorya Blue živila mj. překládáním, tlumočením či psaním turistických průvodců.

V roce 2017 konečně našla, co hledala, zamilovala se do burlesky jako do umění. „Je to moje velká vášeň, která mě naplňuje,“ řekla pro Celebwiki Zorya Blue, která prošla řadou kurzů a workshopů, aby zjistila, zda by mohla působit jako performerka burlesky. Tak se naplnil její sen.

Staronový fenomén burleska, který probouzí pozitivní vztah k tělu, se vyznačuje svůdným tancem, nádherně zdobenými kostýmy a svlékáním. „Burleska je věc, která u žen posiluje sebevědomí,“ míní atraktivní Zorya Blue, jež se považuje za feministku.

Zorya Blue šéfovala časopis Heroin

Kromě profese performerky burlesky Zorya Blue produkuje nejrůznější show a stala se lektorkou pražské Czech Burlesque School.

Byla šéfredaktorkou polského internetového magazínu Heroin, do kterého po svém ročním působení v pozici šéfky stále píše. V listopadu 2022 se Zorya Blue stala moderátorkou podcastu Už budu! Na otázku kolik zhruba plánuje dílů, odpověděla: „Témat je tolik, že to můžu dělat třeba sto let.“

Lidem, kteří se podceňují, by Zorya Blue doporučila, aby sledovali podcastový pořad Už budu! mediálního domu Czech News Center, protože ten jim může v mnohých směrech otevřít oči.

O ZORYE BLUE ČTĚTE ZDE>>

Jednoznačně jejím největším koníčkem je práce. Dále pak má Zorya Blue ráda přírodu, zejména hory.

 

 

Články o celebritě

Už budu! Domina Aradia nám ukázala ďáblovo kolo. O co se jedná? Už budu! Domina Aradia nám ukázala ďáblovo kolo. O co se jedná? Přes 27 let sbírá domina Aradia nejrůznější předměty a hračky do svého studia ve vesnici nedaleko Ro... číst článek
Už budu! Celý rozhovor s dominou Aradií v jejím studiu Už budu! Celý rozhovor s dominou Aradií v jejím studiu Zkušená domina Aradia ukázala štábu podcastu Už budu! své bohatě vybavené studio. Jaká dobrodužství ... číst článek
Podcast: Žena si v 37 letech poprvé sáhla na vagínu. Její reakce mě vyděsila, říká sexuální asistentka Vladana Podcast: Žena si v 37 letech poprvé sáhla na vagínu. Její reakce mě vyděsila, říká sexuální asistentka Vladana Od roku 2015 poskytuje Vladana Augstenová pomoc v oblasti sexuality zejména znevýhodněným lidem. Mez... číst článek

Další Umělci

zobrazit profil Zdenka Kratochvílová
Zdenka Kratochvílová
zobrazit profil Jaroslav Němeček
Jaroslav Němeček
zobrazit profil Jaroslav Róna
Jaroslav Róna
zobrazit profil Veronika Lišková
Veronika Lišková
zobrazit profil Andrea Tögel Kalivodová
Andrea Tögel Kalivodová
zobrazit profil Natálie Kocábová
Natálie Kocábová
zobrazit profil Pavel Kožíšek
Pavel Kožíšek