Zorya Blue

Datum narození: 15. 9. 1985
Místo narození: Cieszyn, Polsko
Profese: performerka burlesky, novinářka, překladatelka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Zorya Blue, úspěšná performerka burlesky, novinářka a překladatelka, se stala moderátorkou podcastového pořadu společnosti Czech News Center Už budu!

Absolvovala žurnalistiku v Krakově, Fakultu sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze a bohemistiku v Krakově. Již od dětství ale Zorya Blue toužila najít umění, které by ji naplňovalo.

ZORYA BLUE BOŘÍ STEREOTYPY

Po studiu se Zorya Blue živila mj. překládáním, tlumočením či psaním turistických průvodců.

V roce 2017 konečně našla, co hledala, zamilovala se do burlesky jako do umění. „Je to moje velká vášeň, která mě naplňuje,“ řekla pro Celebwiki Zorya Blue, která prošla řadou kurzů a workshopů, aby zjistila, zda by mohla působit jako performerka burlesky. Tak se naplnil její sen.

Staronový fenomén burleska, který probouzí pozitivní vztah k tělu, se vyznačuje svůdným tancem, nádherně zdobenými kostýmy a svlékáním. „Burleska je věc, která u žen posiluje sebevědomí,“ míní atraktivní Zorya Blue, jež se považuje za feministku.

Zorya Blue šéfovala časopis Heroin

Kromě profese performerky burlesky Zorya Blue produkuje nejrůznější show a stala se lektorkou pražské Czech Burlesque School.

Byla šéfredaktorkou polského internetového magazínu Heroin, do kterého po svém ročním působení v pozici šéfky stále píše. V listopadu 2022 se Zorya Blue stala moderátorkou podcastu Už budu! Na otázku kolik zhruba plánuje dílů, odpověděla: „Témat je tolik, že to můžu dělat třeba sto let.“

Lidem, kteří se podceňují, by Zorya Blue doporučila, aby sledovali podcastový pořad Už budu! mediálního domu Czech News Center, protože ten jim může v mnohých směrech otevřít oči.

O ZORYE BLUE ČTĚTE ZDE>>

Jednoznačně jejím největším koníčkem je práce. Dále pak má Zorya Blue ráda přírodu, zejména hory.

 

 

Články o celebritě

Už budu! Celý rozhovor s vědkyní Kateřinou Klapilovou Už budu! Celý rozhovor s vědkyní Kateřinou Klapilovou Po deseti letech se vědci ze Sexuologického ústavu 1. LF a VFN vyptávali Čechů, jak vypadá jejich se... číst článek
Už budu! Líbilo se mi škrcení při orgasmu. Prý jsem divná, říkal domině její milenec Už budu! Líbilo se mi škrcení při orgasmu. Prý jsem divná, říkal domině její milenec V současnosti dělá domina Amélie Moon svou vysněnou práci. S klienty si užívá nejrůznější hrátky a ... číst článek
Podcast: Líbilo se mi škrcení při orgasmu. Prý jsem divná, říkal domině její milenec Podcast: Líbilo se mi škrcení při orgasmu. Prý jsem divná, říkal domině její milenec V současnosti dělá domina Amélie Moon svou vysněnou práci. S klienty si užívá nejrůznější hrátky a p... číst článek

Další Umělci

zobrazit profil Petr Našic
Petr Našic
zobrazit profil Galla Macků
Galla Macků
zobrazit profil Lucie Hunčárová
Lucie Hunčárová
zobrazit profil Marek Brodský
Marek Brodský
zobrazit profil Andrea Opavská
Andrea Opavská
zobrazit profil Olbram Zoubek
Olbram Zoubek
zobrazit profil Petr Poledňák
Petr Poledňák
zobrazit profil Lenka Bílková
Lenka Bílková