Emma Smetana

Datum narození: 11. 2. 1988
Místo narození: Praha
Profese: moderátorka, herečka
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Známá je jako moderátorka TV Nova. Emma Smetana je ovšem i herečkou a muzikantkou. Hudbě se věnuje se skupinou, která nese její jméno.

Emma Smetana se sice narodila v Praze, ale už ve dvou letech se přestěhovala se svou matkou McDonagh-Pajerovou za otcem Jiřím Smetanou do Francie. Možná právě on byl jejím mostem k hudbě, protože v Paříži vedl rockový klub.

EMMA SMETANA - PROČ BYLA TERČEM POSMĚCH?

Až do svých 10 let tedy vyrůstala v cizině a po návratu absolvovala v Praze francouzské lyceum. Po maturitě se Emma Smetana vrátila zpět do Francie, aby vystudovala obor Evropské záležitosti na Pařížském institutu politických věd Sciences Po. Aby toho nebylo dost, přidala ještě obor Politologie a mezinárodní vztahy, tentokrát pro změnu na berlínské Svobodné univerzitě.

Jako moderátorku můžete znát Emmu Smetanu ze zpráv televize Nova. Jako herečku z mnoha zajímavých filmů. Ztvárnila roli ve Vejdělkově filmu Muži v naději, v Rytmu v patách, natočeném podle Škvoreckého předlohy, v Cieslarově Colette nebo v Menzelových Donšajanech. Ani seriálové prostředí jí není cizí. Blýskla se v oblíbeném seriálu Základka (kde hráli např. Bob Klepl či Jiří Langmajer) nebo ceněném Hořícím keři polské režisérky Agnieszky Holland z roku 2013.

Občanským jménem se jmenuje Emma Smetanová, a tak i komunikuje s českými úřady. Jméno Emma Smetana ale není pouze jejím uměleckým pseudonymem, zároveň je to pozůstatek části života v cizině. Ve Francii přechylování v té době nebylo možné (stejně tak její teta Kateřina Jacques nepřechyluje své příjmení)

Pod jménem Emma Smetana vystupuje i její kapela, kterou založila v roce 2012. Už od šesti let hrála na klavír a v kapele nemá problém ani s kytarou a zastává navíc zpěv. Emma Smetana - zdá se - není jen mimořádně krásná, ale i talentovaná. Dokáže promluvit nejen česky, ale i francouzsky, anglicky, německy, španělsky a dokonce i hebrejsky.

O EMMĚ SMETANA ČTĚTE ZDE>>

Zajímavostí je, že srdce Emmy Smetany pro Čecha zahořelo poprvé a naposled v jejích třinácti letech. Od té doby již ne. Momentálně žije s Jordanem Hajem, který je sice napůl Čech, ale i napůl Izraelec. Jejich vztah vypadá vážně, Emma Smetana se nechala slyšet, že by s ním ráda měla dítě. Což se též podařilo. Roku 2016 se jim narodila dcera Lennon Marlene Haj Smetana. V dubnu 2021 dcera Ariel Ava.

 

Další Moderátoři

zobrazit profil Adela Vinczeová
Adela Vinczeová
zobrazit profil Tina Pletánková
Tina Pletánková
zobrazit profil Heda Čechová
Heda Čechová
zobrazit profil Štěpánka Decastelo
Štěpánka Decastelo
zobrazit profil Světlana Zárubová-Witowská
Světlana Zárubová-Witowská
zobrazit profil Jiří Janeček
Jiří Janeček
zobrazit profil Nikol Lenertová
Nikol Lenertová
zobrazit profil Jana Adámková
Jana Adámková