Rey Koranteng

Datum narození: 2. 8. 1974
Místo narození: Praha
Profese: moderátor
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Rey Koranteng je moderátor televize Nova. Vedle své kolegyně Lucie Borhyové působí trochu nesměle. Sám říká, že svou práci má rád i proto, že se pojí se zajímavými lidmi.

Celé jeho jméno zní Reynolds Koranteng. Narodil se 2. srpna 1974 v Praze. Jeho matka Ludmila je Češka, ale otec pochází z Ghany, kde Ray strávil i několik prvních let života. Z města Accra se ale později vrátil s matkou do Prahy, kde vyrostl, a tak ji i pokládá za svůj domov. S otcem má velmi neutrální vztah – vystudoval sice v Čechách medicínu, ale nechtěl své lékařské řemeslo provozovat mimo Afriku, zatímco matka se toužila vrátit zpět do Čech, obzvláště potom, co se málem nakazila malárií. Pro Reye Korantenga je tedy vztah s otcem trochu bolestné téma.

Po střední škole se Rey Koranteng začal věnovat meteorologii a nastoupil do oddělení společnosti Meteopress. V roce 1993 pak přišla nabídka moderovat počasí na v té době nové televizní stanici Nova. S rokem 1999 přišel zlom a on přijal nabídku moderovat Televizní noviny s Lucií Borhyovou. Stejně tak s ní tvoří moderátorskou dvojici v magazínu Víkend.

Se svou manželkou Monikou má dcery, Sophii a Vanessu. Rey Koranteng má ale kromě ženy a dětí ještě nesmírně zajímavý koníček. Létání. Začal s papírovými modely a dostal se až k řízení malých letadel. S manželkou má dohodu, že nikdy nepoletí letadlem spolu pokud tam nebudou i děti. Prý snad, co kdyby náhodou. Obě jeho dcery ale létání přitahuje také. Říká se o něm, že je velmi klidné povahy. Báječně s tím tak ladí i jeho tolik oblíbené šachy. Pokud však někdo klid a soukromí jeho rodiny naruší, umí se bránit. Jeden soudní spor s bulvárem již před časem vyhrál.

 

Další Moderátoři

zobrazit profil Karel Šíp
Karel Šíp
zobrazit profil Ornella Štiková
Ornella Štiková
zobrazit profil Nikol Lenertová
Nikol Lenertová
zobrazit profil Veronika Petruchová
Veronika Petruchová
zobrazit profil Světlana Zárubová-Witowská
Světlana Zárubová-Witowská
zobrazit profil Sandra Parmová
Sandra Parmová
zobrazit profil Pavel Poulíček
Pavel Poulíček
zobrazit profil Alexander Hemala
Alexander Hemala