Pavel Zuna

Datum narození: 31. 3. 1967
Místo narození: Praha
Profese: novinář, moderátor, mluvčí
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Novinář Pavel Zuna se krátce po Sametové revoluci 1989 stal jedním z nejpopulárnějších moderátorů a reportérů. Působil na nejsledovanějších stanicích Česka a získal řadu cen.

Po maturitě v roce 1985 Pavel Zuna nastoupil na Vysokou školu ekonomickou v Praze, kde v roce Sametové revoluce 1989 absolvoval mezinárodní obchod.

PAVEL ZUNA - ZVRAT PO DVACETI LETECH

V roce 1991 Pavel Zuna nastoupil jako stážista do Československé televize a už v létě roku 1992 dostal příležitost moderovat hlavní zpravodajský pořad Deník ČST. Vroce 1993 se stal moderátorem pořadu Události, komentáře České televize a záhy hlavní večerní zpravodajské relacie Události.

Navíc Pavel Zuna zastával funkci vedoucího ekonomické redakce. V letech 1996 až 1998 zpravodajsky pokrýval zahraniční cesty prezidenta Václava Havla. Pote z televize odešel, přijal totiž nabídku pracovat coby mluvčí společnosti Tabák a.s. (dnes Philip Morris - Česká republika).

Krátce nato mu tehdejší ředitel TV Nova Vladimír Železný nabídl moderování hlavní zpravodajské relace a Pavel Zuna neváhal a vrátil se zpět na obrazovku. V relaci usedal po boku Mirky Čejkové. V srpnu 1999 povýšil na šéfredaktora zpravodajství a nadále uváděl Televizní noviny.

Pod vedením Pavle Zuny začala Nova vysílat mj. pořady Střepiny nebo Víkend. Zodpovídal za první a druhou řadu pěvecké soutěže Česko hledá SuperStar či pořad Výměna manželek, k němuž navíc psal scénář.

Po roce 2006 v Rusku Pavel Zuna působil ve firmě Home Credit, od roku 2007 moderoval soutěž Ber nebo neber na TV Prima a o rok později dostal funkci šéfredaktora tamního zpravodajství. V roce 2010 přijal post programového ředitele internetové televize Stream.cz.

Posléze Pavel Zuna začal působit jako manažer pro vztahy s veřejností společnosti Emma Capital.

Novinář Pavel Zuna se stal historicky prvním šestinásobným držitelem ceny TýTý v kategorii Osobnost televizního zpravodajství a opakovaně získal také cenu TV Nova ANNO v kategorii Muž roku.

O PAVLU ZUNOVI ČTĚTE ZDE>>

S bývalou ženou, novinářkou Andreou, měl Pavel Zuna dvojčata Jana a Matěje a dceru Adélu. Z předchozího svazku má ještě dceru Annu. Manželství skončilo rozvodem roku 2018, a to po dvaceti letech.

Na 54. MFF Karlovy Vary 2019 se Pavel Zuna objevil po boku nové partnerky. Rok předtím ji na festival vyvedl ještě „na tajňačku“.

V říjnu 2022 se Pavel Zuna oženil se svou přítelkyní Danou.

 

Další Moderátoři

zobrazit profil Jana Adamcová Nováková
Jana Adamcová Nováková
zobrazit profil Michaela Jílková
Michaela Jílková
zobrazit profil Michaela Dolinová
Michaela Dolinová
zobrazit profil Štěpánka Duchková
Štěpánka Duchková
zobrazit profil Miloš Pokorný
Miloš Pokorný
zobrazit profil Alexander Hemala
Alexander Hemala
zobrazit profil Zdeněk Pohlreich
Zdeněk Pohlreich
zobrazit profil Tereza Pergnerová
Tereza Pergnerová