Karel Voříšek

Datum narození: 12. 10. 1963
Místo narození: Slaný
Profese: moderátor televizního zpravodajství
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Karel Voříšek je populární český moderátor televizních zpráv, který byl dlouhá léta tváří televize Nova. Až do roku 2013, pak přešel na Primu.

Karel Voříšek vystudoval gymnázium v Kralupech nad Vltavou, kde byl zároveň předsedou celoškolského výboru SSM. Poté pokračoval studiem politických věd (vědeckého komunismu) na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy a v roce 1984 se stal členem KSČ. Od druhého ročníku vysoké školy se stal předsedou Fakultního výboru SSM.

V roce 1985 začal Karel Voříšek pracovat jako programový hlasatel Československé televize, kde se stal později také redaktorem. Podílel se především na pořadu Vysílá studio Jezerka a v roce 1999 odešel ke konkurenci do televize Nova. Stal se moderátorem Televizních novin a byl jím až do roku 2013. To, že je Karel Voříšek oblíbeným a velmi populárním českým moderátorem dokládá fakt, že je držitelem hned tří zrcátek v anketě TýTý. V roce 2008 se stal absolutním vítězem ankety.

Působení Karla Voříška v Televizních novinách na TV Nova ukončila v roce 2013 jeho minulost. Server Aktuálně.cz v roce 2012 uveřejnil informace publikované v knize Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, ve kterých se píše, že oblíbený moderátor byl v minulosti agentem StB. Televize Nova ho na pět měsíců stáhla z televizních obrazovek a v březnu 2013 ukončil Karel Voříšek na Nově své působení. Informace o své spolupráci s StB popřel a prostřednictvím svého advokáta podal žalobu na ochranu osobnosti. V květnu 2013 nastoupil jako moderátor zpravodajství do konkurenční televize FTV Prima.

V jednom oblíbený moderátor Karel Voříšek své fanynky zklamal - nemají u něj šanci. Žije totiž s o patnáct let mladším tiskovým mluvčím ministerstva vnitra Vladimírem Řepkou.

 

Články o celebritě

Lucie Vondráčková na pohřbu přítele Petra Mráčka (†56): Zlomená bolestí zůstala stát ve dveřích! Lucie Vondráčková na pohřbu přítele Petra Mráčka (†56): Zlomená bolestí zůstala stát ve dveřích! Znali se dlouhá léta. Řídil její fanklub a byl také jejím důvěrníkem, když se rozváděla s hokejistou... číst článek
Psychický blok Vondráčkové na pohřbu: NEMOHLA ANI DOJÍT K RAKVI! Psychický blok Vondráčkové na pohřbu: NEMOHLA ANI DOJÍT K RAKVI! Znali se dlouhá léta. Řídil její fanklub a byl také jejím důvěrníkem, když se rozváděla s hokejistou... číst článek
Dojemný pohřeb fotografa hvězd Mráčka (†56): Sbohem od Vondráčkové, Grossových, Trošky i Popelky! Dojemný pohřeb fotografa hvězd Mráčka (†56): Sbohem od Vondráčkové, Grossových, Trošky i Popelky! Fotograf slavných Petr Mráček (†56) zesnul během minulého týdne. Osudnou se mu stala embolie, které ... číst článek

Další Moderátoři

zobrazit profil Martin Mikyska
Martin Mikyska
zobrazit profil Tina Pletánková
Tina Pletánková
zobrazit profil Honza Dědek
Honza Dědek
zobrazit profil Lucie Výborná
Lucie Výborná
zobrazit profil Iveta Toušlová
Iveta Toušlová
zobrazit profil Oprah Winfrey
Oprah Winfrey
zobrazit profil Markéta Fialová
Markéta Fialová
zobrazit profil Eva Jurinová
Eva Jurinová