Eva Jurinová

Datum narození: 3. 12. 1953
Datum úmrtí: 3. 1. 2021
Místo narození: Ostrava
Profese: novinářka, moderátorka, pedagožka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Eva Jurinová byla slavná česká novinářka, televizní moderátorka, pedagožka a mediální poradkyně.

Vystudovala Fakultu žurnalistiky Univerzity Karlovy v Praze, kde získala titul Mgr. Televizní kariéru Eva Jurinová začínala v ostravském studiu Československé televize a později pracovala jako redaktorka ČST. V letech 1989 až 1991 moderovala v Československé televizi relaci Deník.

Jurinová se proslavila s Meruňkou 

Proslavila se zejména moderováním hlavní zpravodajské relace na TV Nova Televizní noviny. Eva Jurinová vytvořila populární dvojici se Zbyňkem Meruňkou.

V letech 2000 až 2011 Eva Jurinová dělala tiskovou mluvčí Fakultní nemocnice v Motole, kde rovněž připravovala lékaře a management na vystupování v médiích. V roli mluvčí nemocnice ji v roce 2011 vystřídala Pavlína Danková. Shodou okolností také dlouholetá moderátorka TV Nova.

Krátce působila jako moderátorka v pražské TV Metropol, TiP Radiu a v TV Pětka. V roce 2009 Eva Jurinová usilovala o post radní České televize (navrhl ji Syndikát novinářů), ale neuspěla.

Do politiky se Eva Jurinová nedostala

V senátních volbách 2014 byla Eva Jurinová jako nestraník za stranu Republika zařazena na kandidátku na Praze 1. Nedostala se ale ani do druhého kola. Ve volbách do Evropského parlamentu  2014 kandidovala opět za stranu Republika na druhém místě její kandidátky, ale také neuspěla.

Vyučovala obor moderování na Vyšší odborné škole herecké, zastupovala firmy a osobnosti v oblasti PR a prezentace. Eva Jurinová byla také lektorkou v pražském Manažerském institutu, který poskytuje akreditované studium MBA.

Manžela Jurinová našla v sauně

O EVĚ JURINOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Eva Jurinová byla od roku 1989 vdaná, ale bezdětná. S manželem se seznámila v šestatřiceti letech při návštěvě sauny pro muže.

Moderátorka Eva Jurinová zemřela 3. ledna 2021. Bylo jí 67 let.

 

Další Moderátoři

zobrazit profil Bronislav Schwarz
Bronislav Schwarz
zobrazit profil Halina Pawlovská
Halina Pawlovská
zobrazit profil Libor Bouček
Libor Bouček
zobrazit profil Michal Hrdlička
Michal Hrdlička
zobrazit profil Eva Jurinová
Eva Jurinová
zobrazit profil Martin Smolík
Martin Smolík
zobrazit profil Lucie Borhyová
Lucie Borhyová
zobrazit profil Brigita Zlámalová
Brigita Zlámalová