Jonna Mendez

Jonna Mendez

Místo narození: Campbellsville, Kentucky, USA
Profese: bývalá důstojnice Ústřední zpravodajské služby (CIA)

Související celebrity

Životopis

Jonna Mendez, rozená Hiestand, byla americkou důstojnicí pro technické i fotografické operace a šéfkou maskování Ústřední zpravodajské služby (CIA).

Během svého působení ve funkci šéfky maskování Ústřední zpravodajské služby (CIA) se Jonna Mendez setkala s tehdejším prezidentem Georgem Bushem v přestojení, které při setkání sundala, aby demonstrovala účinnost umění převleků.

V roce 1993 Jonna Mendez (narozena 1945) odešla do důchodu a byla jí udělena pochvalná medaile CIA. Poté společně s manželem působila ve správní radě Mezinárodního špionážního muzea ve Washingtonu, D.C. Oba se podíleli na plánování a projektování muzea.

V březnu 2023 začal Nefflix vysílat dokumentární seriál D. B. Cooper: Kde je mu konec? (D. B. Cooper: Where Are You?!), na němž se Jonna Mendez podílela. Jeho námětem je dosud nevyřešený případ únosu dopravního letadla Boeing 727 z 24. listopadu 1971.

Se svým druhým budoucím manželem se Jonna Mendez seznámila během svého působení v Bangkoku. Tony Mendez byl rovněž důstojníkem CIA. Vzali se roku 1991 a měli spolu syna.

 

Další Všichni

zobrazit profil Petr Mlejnek
Petr Mlejnek
zobrazit profil Ondřej Koptík
Ondřej Koptík
zobrazit profil Jana Vopěnková
Jana Vopěnková
zobrazit profil Barbora Lovasová
Barbora Lovasová
zobrazit profil Josef Voleman
Josef Voleman
zobrazit profil Michaela Habáňová
Michaela Habáňová
zobrazit profil Monika Vrágová
Monika Vrágová
zobrazit profil Mariem Mhadhbi
Mariem Mhadhbi