Zora Jandová

Zora Jandová

Datum narození: 6. 9. 1958
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Herečka Zora Jandová se umí bít jako asijský tygr. Přes karate, sebeobranu a šerm se dostala až k čínskému umění tai-či. Stala se v něm nejlepší Evropankou, když skončila na mistrovství světa sedmá. Zpěvačka, překladatelka, moderátorka a scénáristka potkala svého manžela Zdeňka Mertu před maturitou. Znají se přes třicet let.

S hraním začala Zora Jandová už během studia na střední škole. Po pražské DAMU nastoupila na scénu Národního divadla, kde se ukázala v roli Ofélie, zhrzené hrdinky Shakespearova Hamleta. Z divadla ji ale za nevyjasněných okolností propustili. To už měla na stole smlouvu na výjezd do kanadského Vancouveru. Spolu s manželem podnikli hudební turné po celé Americe a dalších deseti státech světa.

Tai-či se věnovala od devadesátých let. Ve svém zápalu nastoupila Zora Jandová na sportovní vysokou školu, kde studovala i kondiční trenérství nebo masérství. Zpěvu ani herectví se však nevzdala. Spolu s manželem, hudebním skladatelem a producentem, vytvořila i muzikál Nahá múza. Pravidelně se objevuje v inscenacích Městského divadla v Brně.

V roce 2007 vydala knihu pro děti Ryba z Havaje, kterou sama ilustrovala. Dětem se věnovala i v televizi, kde uváděla pořad Tykadlo. Zahrála si v několika televizních filmech a seriálech. V roce 2012 vyhrála Zora Jandová konkurz na vedoucí Tvůrčí skupiny pro děti a mládež v Českém rozhlase, kde vytváří novou koncepci vysílání.  Zároveň studuje mediální komunikaci ve slovenské Nitře.

Zdeněk Merta a Zora Jandová se vzali v roce 1988. O tři roky později se jim narodila dcera Viktorie, kterou o deset let později následovala mladší Ester.

 

Články o celebritě

Jan Rosák se v Mníšku zbavuje všeho majetku: Na útěku »vydělá« 33 milionů! Jan Rosák se v Mníšku zbavuje všeho majetku: Na útěku »vydělá« 33 milionů! Konec života v Mníšku pod Brdy, k němuž se po čtvrt století rozhodl Jan Rosák (76), je v plném proud... číst článek
Co se děje s králem Videostopu Janem Rosákem (76)? Zbavuje se všeho majetku! Co se děje s králem Videostopu Janem Rosákem (76)? Zbavuje se všeho majetku! Když si v roce 1997 začal stavět v Mníšku pod Brdy dům u zámku, proslavil toto městečko po celé zemi... číst článek
Ztracený se loučí ve velkém stylu: Tajná svatba s Marcelou! Ztracený se loučí ve velkém stylu: Tajná svatba s Marcelou! Marek Ztracený (38) dnes absolvuje už třetí a také beznadějně vyprodaný koncert na fotbalovém stadio... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Natalia Portman
Natalia Portman
zobrazit profil Josha Stradowski
Josha Stradowski
zobrazit profil Tomáš Dalecký
Tomáš Dalecký
zobrazit profil Jaroslava Pokorná
Jaroslava Pokorná
zobrazit profil Vladimír Čech
Vladimír Čech
zobrazit profil Otakar Brousek mladší
Otakar Brousek mladší
zobrazit profil Anna Dvořáková
Anna Dvořáková
zobrazit profil Robert  Mikluš
Robert Mikluš