Thomas J. Colbert

Thomas J. Colbert

Datum narození: 17. 3. 1957
Profese: soukromý detektiv, poradce, spisovatel
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Thomas J. Colbert je spoluautorem knihy The Last Master Outlaw, která dokumentuje pětileté vyšetřování případu únosu Boeingu 727 z roku 1971, jehož pachatele se nepodařilo dopadnout.

Pracoval pro CBS a Paramount Pictures a stál u zrodu mediální služby Industry R&D. Posléze se Thomas J. Colbert postavil do čela poradenské firmy TJC Consulting v Los Angeles.

Knihu The Last Master Outlaw: How He Outfoxed FBI Six Times – but not a Cold Case Team (2016) Thomas J. Colbert napsal společně s Tomem Szollosim. Podrobně v ní popisují výsledky pětiletého vyšetřování únosu dopravního letadla Boeing 727 z 24. listopadu 1971.

Únosce, který po vyhrožování bombou s výkupným 200 000 USD seskočil padákem ze zadní části letounu, byl údajně D. B. Cooper, jenž do něj nasedl pod jménem Dan Cooper. Víc se dozvíte od Thomase J. Colberta v dokumentárním seriálu D. B. Cooper: Kde je mu konec? (D. B. Cooper: Where Are You?!), který Netflix začal vysílat v březnu 2023.

Nevyřešený případ D. B. Coopera, tedy letu 305 společnosti Northwest Orient Airlines, byl již opakovaně námětem pro řadu filmařů. Jmenujme např. thriller The Pursuit of D.B. Cooper (1981), díl nazvaný D. B. Cooper v 3. sérii seriálu Akta FBI (1998), nezávislý snímek Cooper (2013) či dokumentární film D. B. Cooper: Případ uzavřen? (2016).

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Lukáš Kovanda
Lukáš Kovanda
zobrazit profil Ivanka Kohoutová
Ivanka Kohoutová
zobrazit profil Vratislav Mynář
Vratislav Mynář
zobrazit profil Milan Kohout
Milan Kohout
zobrazit profil Roman Kraus
Roman Kraus
zobrazit profil Klára Cibulková
Klára Cibulková