Lukáš Pollert

Lukáš Pollert

Datum narození: 24. 3. 1970
Místo narození: Praha
Profese: lékař
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

MUDr. Lukáš Pollert je český lékař, bývalý komunální politik, český a československý vodní slalomář. Byl také kanoista závodící v kategorii C1.

Lukáš Pollert na mistrovství světa získal v roce 1997 stříbrnou medaili. Z evropských šampionátů si přivezl dvě stříbra (družstvo - 1996,2000) a dva bronzy (1998,2000). V roce 1993 vyhrál celkové pořadí Světového poháru v kategorii C1. Na letních olympijských hrách 1992 v Barceloně vybojoval zlatou medaili, v Atlantě 1996 získal stříbro. Sportovní kariéru ukončil v roce 2000, aby se mohl věnovat lékařství, které vystudoval. Vzbudil kontroverzi ve společnosti, když obě své olympijské medaile prodal za 150 tisíc korun, které poté věnoval nadaci Drop In. Lukáš Pollert patří mezi špičky české kanoistiky, spolu s dalšími úspěšnými olympioniky jako např. Štěpánka Hilgertová a Vavřinec Hradilek.

Jako doktor pracoval na interně, poté na urgentním příjmu Ústřední vojenské nemocnice. V současné době pracuje ve Fakultní nemocnici v Motole na klinice anesteziologie a resuscitace. V letech 2002-2010 byl zastupitelem Prahy 6 za ODS. S partnerkou Pavlou Škutinovou má 6 dětí, tři syny a tři dcery. Jeho sestrou je oblíbená herečka Klára Pollertová, manželka Ivana Trojana.

 

Články o celebritě

Ladislav Trojan o krachu manželství Ivana a Kláry: Věří v zázrak! Ladislav Trojan o krachu manželství Ivana a Kláry: Věří v zázrak! Věří na celoživotní manželství! Proto je Ladislav Trojan (90) skálopevně přesvědčen, že se jeho syn ... číst článek
Trojanovi: Co způsobilo rozpad vztahu po 30 letech? Je tam někdo třetí? Trojanovi: Co způsobilo rozpad vztahu po 30 letech? Je tam někdo třetí? Jeden z nejstabilnějších párů českého šoubyznysu míří podle zjištění Blesku po 30 letech k rozvodu. ... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Ondřej Synek
Ondřej Synek
zobrazit profil Martin Doktor
Martin Doktor
zobrazit profil David Jessen
David Jessen
zobrazit profil Romana Maláčová
Romana Maláčová
zobrazit profil Patrik Hrošovský
Patrik Hrošovský
zobrazit profil Petr Nedvěd
Petr Nedvěd
zobrazit profil Dmitrij Prokopcov
Dmitrij Prokopcov
zobrazit profil Jakub Petružálek
Jakub Petružálek