Josef Zimovčák

Josef Zimovčák

Datum narození: 31. 12. 1956
Místo narození: Příbram
Profese: sportovec, manažer, kandidát na senátora za hnutí ANO

Související celebrity

Životopis

Sportovec, manažer a živnostník Josef Zimovčák se ve volbách 2016 stal kandidátem ANO na post senátora. V horní komoře by na Slovácku chtěl mj. rozvíjet sportovní život zejména dětí a mládeže.

Několikanásobný mistr světa i ČR v jízdě na vysokém kole Josef Zimovčák měl několik nabídek na kandidaturu do Senátu PČR. Na svých listinách by jej ráda viděla ODS či hnutí STAN, ale on dal přednost hnutí ANO, za které jako nestraník šel do boje o post v horní komoře v obvodu č. 79 – Hodonín. „Mám za sebou sportovní výkony i úspěšné charitativní projekty. Jako senátor budu mít více možností, jak sportování především dětí a mladých lidí a spolkový život na našem Slovácku inspirovat a rozvíjet jej. Na senátní kopec chci vyšlapat vlastní silou. S lehkostí, s radostí a srdcem,“ uvedl Josef Zimovčák na stránkách hnutí Andreje Babiše.

Josef Zimovčák se vyučil kuchařem a číšníkem a poté absolvoval střední hotelovou školu v Piešťanech. Vzdělával se nejen ve školách, ale i samostatně. Výsledkem bylo ocenění jeho znalostí a zkušeností na prestižním Gastropragu v roce 1986. O dva roky později absolvoval zahraniční stáž v tehdy západoněmeckém Düsseldorfu. Po Sametové revoluci 1989 provozoval několik restaurací na Slovácku. Od roku 2000 se začal živit jako pojišťovací agent.

Známý je Josef Zimovčák především jako desetinásobný mistr světa v jízdě na vysokém kole na 1 míli i na 100 mil. Je držitelem světového rekordu, kdy za 24 hodin ujel 522,250 kilometrů. Na vysokém kolem absolvoval mj. závody napříč Amerikou, Pažíž-Roubaix, Bratislava – Bruxelles Tour 2009, La Vuelta 2007, Giro d´Italia 2006, Tour de France 2005. Téhož roku získal za své aktivity Cenu Jihomoravského kraje v kategorii sport. Už několikátým rokem je navíc i garantem charitativního projektu Na kole dětem, což je veřejná cyklotour napříč Českou republikou na podporu onkologicky nemocných dětí.

Příbramský rodák Josef Zimovčák je ženatý, má dvě děti a čtyři vnoučata. Jeho koníčkem je kromě sportu také historie a literatura faktu.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Sportovci

zobrazit profil Ondřej Vitásek
Ondřej Vitásek
zobrazit profil Pavel Kadeřábek
Pavel Kadeřábek
zobrazit profil Radek Juška
Radek Juška
zobrazit profil Barbora Havlíčková
Barbora Havlíčková
zobrazit profil Petr Svoboda
Petr Svoboda
zobrazit profil Jaroslav Kudrna
Jaroslav Kudrna
zobrazit profil Lucie Svěcená
Lucie Svěcená