Venus Williams

Venus Williams

Datum narození: 17. 6. 1980
Místo narození: Lynwood, Kalifornie, USA
Váha: 72 kg
Výška: 185 cm
Profese: tenistka
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Venus Williams je legendární americká profesionální tenistka, někdejší světová jednička, několikanásobná grandslamová vítězka a olympijská šampionka.

Venus Williams, celým jménem Venus Ebony Starr Williams, je profesionální tenistkou od 31. října 1994. Je známá svým silovým pojetím hry, dokáže hrát na obou koncích dvorce a drží rekord v nejrychlejším podání v ženském tenise - 209 km/h. Druhé nejrychlejší podání patří její sestře Sereně (207 km/h). Specializuje se na travnaté povrchy.

Venus Williams se stala singlovou světovou jedničkou poprvé 25. února 2002 a deblovou 7. června 2010 a se svou sestrou vládly světovému tenisu. V singlu Venus vyhrála pětkrát Wimbledon a dvakrát US Open, na Australian a French Open došla do finále. Je majitelkou olympijského zlata ze Sydney 2000, a vítězkou Turnaje mistryň. Ve čtyřhře je držitelkou kariérního Grand Slamu a trojnásobnou olympijskou vítězkou (2000, 2008, 2012). Venus Williams je na historickém 2. místě, co se výdělku týče. Doposud vydělala přes 25 milionů dolarů.

Od roku 1998 do podzimu 2013 proti sobě sestry Williamsovy na okruhu WTA odehrály 24 vzájemných zápasů, z nichž čtrnáct vyhrála Serena. Osmkrát se utkaly ve finále Grand Slamu, z toho šestkrát triumfovala Serena. Mezi French Open 2002 a Australian Open 2003 vzájemně odehrály všechna čtyři grandslamová finále, poprvé se v otevřené éře probojovali do čtyř za sebou jdoucích grandlsamových finále dva stejní tenisté.  

Venus Williams vede vlastní společnost navrhující interiéry V Starr Interiors, která má sídlo v Jupiteru na Floridě. Firma navrhla například studio pro televizní program Tavis Smiley Show na stanici PBS a vytvořila také design bydlení sportovců, který byl součástí kandidatury New Yorku na pořádání letních olympijských her 2012.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Maria Kirilenková
Maria Kirilenková
zobrazit profil Lukáš Bauer
Lukáš Bauer
zobrazit profil David Lafata
David Lafata
zobrazit profil Mohamed Salah
Mohamed Salah
zobrazit profil Karel Brückner
Karel Brückner
zobrazit profil Monika Kilnarová
Monika Kilnarová
zobrazit profil Alexander Ovečkin
Alexander Ovečkin
zobrazit profil Roger Federer
Roger Federer