Tatiana Fokina

Tatiana Fokina

Místo narození: Rusko
Profese: podnikatelka, generální ředitelka skupiny Hedonism

Související celebrity

Životopis

Tatiana Fokina se svým partnerem Jevgenijem Čičvarkinem provozuje v Mayfairu impérium s víny a lihovinami Hedonism a michelinskou restauraci Hide.

V roce 2009 se Tatiana Fokina přestěhovala do Londýna. Tři roky nato otevřela v Mayfair obchod Hedonism Wines, který se rychle stal lákadlem pro milovníky vína a destilátů z celého světa a získal ocenění za luxusní prodej, sortiment a design interiéru.

List The Sunday Times Tatianu Fokinu v roce 2019 označil za jednoho z nejrychleji rostoucích britských exportérů.

Tatiana Fokina se stala generální ředitelkou skupiny Hedonism, do níž patří jednohvězdičková michelinská restaurace Hide a její „mladší sestra“ Hideaway, stejně jako The White Horse, první gastro hospoda s vínem v Mayfair.

Společně se svým partnerem Jevgenijem Čičvarkinem, ruským exulantem, Tatiana Fokina provozuje v Mayfairu impérium s kvalitními víny a lihovinami Hedonism a restauraci Hide oceněnou michelinskou hvězdou.

Vstup ruských vojsk na Ukrajinu, který 24. února 2022 nařídil prezident Vladimir Putin, a vlastně celá brutální invaze se pro Tatianu Fokinu stala bouřlivým a strastiplným obdobím, jelikož řada jejích blízkých přátel pochází z Kyjeva. Její matce se podařilo uprchnout z Ruska a nastěhovala do jejího domu v Chelsea.

V červnu 2022 měl premiéru dokument Tajemství manželek oligarchů (Secrets of the Oligarch Wives), v němž Tatiana Fokina účinkuje.

 

Další Osobnosti

zobrazit profil Ľubica Blaškovičová
Ľubica Blaškovičová
zobrazit profil Karel Diviš
Karel Diviš
zobrazit profil Jana Hanzlíková
Jana Hanzlíková
zobrazit profil Zach Cherry
Zach Cherry
zobrazit profil Natasha Liu Bordizzo
Natasha Liu Bordizzo
zobrazit profil Sandra (roz. Sandra Lauer)
Sandra (roz. Sandra Lauer)
zobrazit profil Petr Sepéši
Petr Sepéši