Dominika Hašková

Datum narození: 3. 5. 1995
Místo narození: Buffalo, USA
Výška: 164 cm
Profese: zpěvačka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Dominika Hašková, dcera legendárního hokejisty Dominika Haška, se s kapelou We Are Domi probojovala do finále Eurovize. Skončila na 22. místě.

Zpěvu se Dominika Hašková věnuje už od dětství. Rodiče, legendární hokejista Dominika Hašek a jeho někdejší manželka Alena, nebyli proti, aby se stala zpěvačkou, naopak ji podporovali.

V roce 2010 se Dominika Hašková v první řadě soutěže Česko-Slovensko má talent dostlala až do finálové TOP 14. Na příčky vítězů ale nedosáhla, i když porota ve složení Lucie Bílá, Jaro Slávik a Jan Kraus byli z jejích výkonů nadšeni.

Hašková studova zpěv v Anglii

Štěstí Dominika Hašková zkusila i v Česko Slovenské Superstar, kde vypadla v semifinále. Posléze studovala prestižní hudební školu v anglickém Leedsu, kde také potkala své norské spoluhráče, s nimiž vytvořila skupinu We Are Domi, s níž se se skladbou Lights Off dostala do finále Eurovize.

Kapelu tedy kromě zpěvačky Dominiky Haškové tvoří kytaristy Casper a klávesák Benjamin. „Padli jsme si do noty, protože se mi začal líbit skandinávský synth-pop,“ řekla pro Český rozhlas dcera zlatého gólmana Dominátora z Nagana 1998. „Doufám, že budu Česko reprezentovat stejně dobře jako táta,“ dodala.

Přání Dominiky Haškové se nevyplnolo. V Eurovizi skončila na 22. místě.

V historii Eurovize se z našich zpěváků doposud nejlépe umístil Mikolas Josef, který v roce 2018 skončil šestý. Za zmínku rozhodně stojí, že roku 1968 se soutěže účastnil Karel Gott, a to jako reprezentant Rakouska. Obsadil třináctou příčku.

O DOMINICE HAŠKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Půvabná Dominika Hašková si našla i čas na teenagerovský milostný poměr, když více než rok randila se spolužákem Ruyem Okamurou, synem někdejší úspěšného česko-japonského podnikatele a posléze politika Tomia Okamury. Posléze údajně chodila s Honzou Nedvědem.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Chad Kroeger
Chad Kroeger
zobrazit profil Shakira (Shakira Isabel Mebarak Ripoli)
Shakira (Shakira Isabel Mebarak Ripoli)
zobrazit profil Viktor Sheen
Viktor Sheen
zobrazit profil Michael Kmeť - Separ
Michael Kmeť - Separ
zobrazit profil Jan Žamboch
Jan Žamboch
zobrazit profil Michaela Nosková
Michaela Nosková
zobrazit profil Aiko (Alena Shirmanova-Kostebelova)
Aiko (Alena Shirmanova-Kostebelova)
zobrazit profil Michal David
Michal David