Ismael Cruz Córdova

Ismael Cruz Córdova

Datum narození: 7. 4. 1987
Místo narození: Aguas Buenas, Portoriko
Výška: 183 cm
Profese: herec
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Ismael Cruz Córdova byl v roce 2023 nominován na Critics Choice Awards za svůj výkon ve fantasy Pán prstenů: Prsteny moci (The Lord of the Rings: The Rings of Power).

Hereckou kariéru Ismael Cruz Córdova zahájil v rodném Portoriku. Později absolvoval New York University School of the Arts na New York University.

Na filmovém plátně Ismael Cruz Córdova debutoval ve španělském westernu Bala perdida z roku 2007. Jednu z vedlejších rolí ztvárnil v britsko-portoritském krimi thrilleru In the Blood (2014).

S Vinem Dieselem si Ismael Cruz Córdova zahrál ve válečném dramatu Billy Lynn's Long Halftime Walk (2016). Objevil se v historickém dramatu Mary Queen of Scots (Marie, královna skotská) z roku 2018, v thirellu Miss Bala (Přes hranici) z roku 2019 nebo ve sci-fi Settlers (2021).

V roce 2023 byl Ismael Cruz Córdova nominován na Critics Choice Awards za roli zeleného selfa Arondira v seriálu Pán prstenů: Prsteny moci (The Lord of the Rings: The Rings of Power). V témže roce si jej režisér a scenárista Brian Helgeland přizval do svého krimi thrilleru Finestkind.

Kromě kamery má Ismael Cruz Córdova rád i divadelní prkna, a to jak v Portoriku a v New Yorku, tak i jinde. Mluví totiž plynně několika jazyky.

Ve volném čase se Ismael Cruz Córdova věnuje cvičení jógy, jejímž je certifikovaným instruktorem.

 

Další Herci

zobrazit profil Roman Říčař
Roman Říčař
zobrazit profil Brigitte Bardot
Brigitte Bardot
zobrazit profil Teresa Branna
Teresa Branna
zobrazit profil Gérard Depardieu
Gérard Depardieu
zobrazit profil Tomáš Hanák
Tomáš Hanák
zobrazit profil Sarah Haváčová
Sarah Haváčová
zobrazit profil Štěpánka Haničincová
Štěpánka Haničincová
zobrazit profil Harrison  Ford
Harrison Ford