Alia Bhatt

Alia Bhatt

Datum narození: 15. 3. 1993
Místo narození: Bombaj, Indie
Výška: 155 cm
Profese: herečka
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Alia Bhatt získala v letech 2015 až 2023 pět Filmfare Awards, a to za role ve snímcích Highway, Udta Punjab, Raazi, Gully boy a Gangubai Kathiawadi.

Svou hereckou kariéru Alia Bhatt zahajíla již jako dítě. Debutovala v thrilleru Sangharsh z roku 1999. První hlavní roli ztvárnila v teenagerském filmu Student of the Year (2012).

Proslavila se převážně v hindských filmech. Alia Bhatt se stala jednou z nejlépe placených indických hereček. Od roku 2014 se objevuje v žebříčku 100 celebrit časopisu Forbes India.

Za roli oběti únosu v silničním dramatu Highway (2014) Alia Bhatt získala Cenu filmových kritiků za nejlepší herečku a dále se prosadila hlavními rolemi v několika romantických filmech.

Filmfare Awards pro nejlepší herečku Alia Bhatt kromě snímku Highway získala za roli oběti zneužívání drog v kriminálním dramatu Udta Punjab (2016), špionky v utajení v thrilleru Raazi (2018), majetnické přítelkyně v hudebním dramatu Gully Boy (2019) a prostitutky v životopisném snímku Gangubai Kathiawadi (2022).

Roli záhadné hackerky Keyi Dhawan Alia Bhatt ztvárnila v thrilleru režiséra Toma Harpera Rachel Stoneová: Sázka na Srdce (Heart of Stone). Tento snímek z produkce společnosti Netflix měl premiéru v srpnu 2023.

Další hlavní roli Alia Bhatt dostala od indické režisérky a scenáristky Sanjayi Leely Bhansali v jejím dramatu Baiju Bawra (2024).

Alia Bhatt, dcera režiséra Maheshe Bhatta a herečky Soni Razdan, se v roce 2022 provdala za indického herec Ranbira Kapoora.

 

Další Herci

zobrazit profil Boris Rösner
Boris Rösner
zobrazit profil Lucie Zedníčková
Lucie Zedníčková
zobrazit profil Jennifer Aniston
Jennifer Aniston
zobrazit profil Alan Ritchson
Alan Ritchson
zobrazit profil Robert Sheehan
Robert Sheehan
zobrazit profil Hilary  Duff
Hilary Duff
zobrazit profil Petra Vajdová
Petra Vajdová
zobrazit profil Miroslav Šimůnek
Miroslav Šimůnek