Gal Gadot

Datum narození: 30. 4. 1985
Místo narození: Petach Tikva, Izrael
Výška: 178 cm
Profese: herečka, modelka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Gal Gadot v roce 2018 získala The Saturn Awards za ztvárnění hlavní role v sci-fi válečném snímku Wonder Woman.

V roce 2004 byla Gal Gadot korunována Miss Izrael a reprezentovala svou zemi na soutěži Miss Universe. Poté dva roky sloužila v izraelských obranných silách jako instruktorka bojové zdatnosti.

Posléze Gal Gadot začala studovat na Interdisciplinary Center Herzliya a zároveň budovat svou modelingovou a hereckou kariéru. Její první mezinárodní filmovou rolí byla Gisele Yashar ve filmu Rychle a zběsile (2009), kterou si zopakovala v několika pokračováních.

Celosvětové slávy Gal Gadot dosáhla díky ztvárnění Wonder Woman ve filmech DC Extended Universe, včetně snímků Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) a Wonder Woman (2017). Za tuto roli dostala roku 2018 The Saturn Awards.

Téhož roku byla Gal Gadot zařazena na seznam 100 nejvlivnějších lidí světa časopisu Time a dvakrát se umístila v každoročních žebříčcích nejlépe placených hereček světa.

Dále Gal Gadot hrála v akční komedii Red Notice (2021) společnosti Netflix nebo v mysteriózním filmu Smrt na Nilu (2022).

V thrilleru Rachel Stoneová: Sázka na Srdce (Heart of Stone) Gal Gadot ztvárnila hlavní roli, tedy Rachel Stone, technička v elitní jednotce MI6. Snímek společnosti Netflix, který režíroval Tom Harper, měl premiéru v srpnu 2023.

Výrazné herecké příležitosti Gal Gadot dostala v životopisném dramatu Cleopatra (2024) či v muzikálovém romantickém dramatu Snow White (2025).

V září 2008 se Gal Gadot provdala za developera nemovitostí Yarona Versanoa. Mají spolu dcery Almu, Mayu a Daniellu.

 

 

Další Herci

zobrazit profil Kathy Bates
Kathy Bates
zobrazit profil Michael Zegen
Michael Zegen
zobrazit profil Hana Vagnerová
Hana Vagnerová
zobrazit profil Zdeněk Godla
Zdeněk Godla
zobrazit profil Jitka Kocurová
Jitka Kocurová
zobrazit profil Magdaléna Zimová
Magdaléna Zimová
zobrazit profil Trine Dyrholm
Trine Dyrholm