Marika Procházková

Marika Procházková

Datum narození: 1. 10. 1974
Místo narození: Zlín
Profese: herečka, dabérka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Marika Procházková je populární česká herečka a dabérka, známá díky rolím v řadě populárních televizních seriálů a filmů. Sama má však raději divadlo.

Marika Procházková vystudovala Střední pedagogickou školu, pak studijně pobyla rok v USA. Po návratu do Česka absolvovala DAMU. Publiku je známá z divadla, filmu, rozhlasu a věnuje se i dabingu. Jejím hlasem promlouvaly k českým divákům např. Jessica Biel či Nastassja Kinski.

Marika Procházková působila na řadě scén - v pražském divadle Rokoko, v Národním divadle Brno a v Činoherním klubu v Praze. Hostovala ale v Národním divadle, v divadlech Na zábradlí i Bez zábradlí, Na Jezerce, v Divadle Komedie, v Dejvickém divadle... a mnoha a mnoha dalších nejen pražských, ale po celé republice.

Marika Procházková má herectví v krvi. Její tatínek Bořík Procházka a maminka Marika Procházková-Skopalová byli taktéž herci. I když jí lidé znají především z televizních obrazovek, sama upřednostňuje divadelní prkna.

Před kamerou se Marika Procházková objevila v řadě filmů (jmenujme alespoň Mamas & Papas, Smyčka, František je děvkař, Taková normální rodinka, Perníková věž, Tuláci nebo Fotograf). Hrála i ve filmu Jana Hřebejka, Svatá čtveřice, kde se svlékla. Hrála v řadě seriálů, jako Ulice, Škoda lásky, Obchoďák, Vyprávěj i Okresní přebor (objevila se i v celovečerním zpracování Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka).

Marika Procházková má ráda zvířata a uvažovala v mládí o tom, že se stane veterinářkou. Pokud jde o hraní, cítí se lépe v divadle, než před kamerou. „Říkám jí mrtvé oko. Všichni mě ale ujišťují, že si člověk na kameru postupně zvykne. Záznam mi ale připadá, na rozdíl od divadla, neživý," říká.

 

Další Herci

zobrazit profil Martin Sitta
Martin Sitta
zobrazit profil Dana Verzichová
Dana Verzichová
zobrazit profil Madeleine Madden
Madeleine Madden
zobrazit profil Bernard Hill
Bernard Hill
zobrazit profil Simona Chytrová
Simona Chytrová
zobrazit profil Florence Hunt
Florence Hunt
zobrazit profil Michaela Doubravová Tomešová
Michaela Doubravová Tomešová