Kristína Gavnholt

Kristína Gavnholt

Datum narození: 12. 9. 1988
Místo narození: Trenčín, Slovensko
Váha: 69 kg
Výška: 175 cm
Profese: badmintonistka
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Kristína Gavnholt soutěží v badmintonu. Česká reprezentantka slovenského původu se nominovala na LOH 2016. Před Riem se účastnila již olympiád v Pekingu a Londýně.

Badmintonistka Kristína Gavnholt, rozená Ludíková, se ještě pod tímto jménem zúčastnila Letních olympijských her 2008 v Pekingu. Na LOH v Londýně přijela již jako Kristína Gavnhlot. Trénovala totiž v Dánsku, kde se seznámila s budoucím manželem Andersem Gavnholtem. Dánsko si vybrala proto, že je tam badminton národním sportem. Jak médiím sportovkyně řekla, „Dánové jako jediní z Evropy dokážou konkurovat Asiatům. Mají to jako třetí národní sport. Jak je u nás hokej a fotbal, u nich je házená a badminton“.

KRISTÍNA GAVNHOLT A SPOL. – VELKÝ ÚSPĚCH NA ME

V roce 2005 Kristína vybojovala na mistrovství světa juniorů bronzovou medaili ve čtyřhře. O dva roky později spolu s Běloruskou Olgou Kononovou vyhrály mistrovství Evropy. Mezi další úspěchy Kristíny Gavnholt patří 1. místa ve čtyřhře na Mistrovství Evropy juniorů 2007, ve čtyřhře na Mistrovství České republiky 2004 a 2008 či na MČR ve dvouhře v letech 2008 a 2010. A také účast na letních olympijských hrách.

Otec Kristíny Gavnholt je z Čech a maminka pochází ze Slovenska, kde sportovkyně vyrůstala. Nyní žije se svým partnerem v Dánsku a občas se objeví i v rodném Trenčíně.

VŠE O LOH 2016 V RIO DE JANEIRU ČTĚTE ZDE

 

Další Sportovci

zobrazit profil Kryštof Krýzl
Kryštof Krýzl
zobrazit profil Jan Charouz
Jan Charouz
zobrazit profil Lukáš Krpálek
Lukáš Krpálek
zobrazit profil Tomáš Satoranský
Tomáš Satoranský
zobrazit profil Jan Stokláska
Jan Stokláska
zobrazit profil Milan Procházka
Milan Procházka
zobrazit profil Patrik Bartošák
Patrik Bartošák
zobrazit profil Karim Benzema
Karim Benzema