Petr Urbánek

Petr Urbánek

Datum narození: 15. 9. 1968
Místo narození: Litoměřice
Profese: politik a manažer
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Manažer Petr Urbánek se stal jedničkou hnutí ANO pro krajské volby 2016, tedy kandidátem na ústeckého hejtmana. Jeho cílem bylo: Zatočit s korupcí.

Do hnutí ANO manažer Petr Urbánek vstoupil ve volebním roce 2014, kdy se stal nejen předsedou litoměřické místní organizace, ale též tamním zastupitelem. Do voleb 2016 byl nominován jako lídr Ústeckého kraje.

Na webových stránkách hnutí Andreje Babiše prozradil, co jej vedlo k boji o křeslo hejtmana: „Celý život jsem pracoval v soukromém sektoru s jasnými pravidly, kde musíte tvrdě pracovat, abyste uspěli. Nyní nastal čas, kdy mohu svému rodnému kraji něco vrátit a využít získané zkušenosti ve prospěch svých spoluobčanů. Chci nastavit jasná pravidla, zprůhlednit a zefektivnit nakládání s veřejnými prostředky, zatočit s korupcí a využít takto ušetřené peníze na zlepšení životních podmínek občanů našeho kraje.”

Petr Urbánek je absolventem Vysoké školy ekonomické v Praze. Poté pracoval osm let v ústecké Spolchemii. V letech 1996 až 2013 působil v mezinárodní společnosti Lafarge, mj. také jako finanční ředitel v cementárně v Čížkovicích, posledních jedenáct let řídil různé pobočky společnosti v Evropě, Africe a Asii. Věnuje se investičnímu poradenství.

Manažer Petr Urbánek je ženatý a má čtyři děti.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Jana Krutáková
Jana Krutáková
zobrazit profil Martin Exner
Martin Exner
zobrazit profil Miroslav Zborovský
Miroslav Zborovský
zobrazit profil Martin Luther King
Martin Luther King
zobrazit profil Jakub Olbert
Jakub Olbert
zobrazit profil Lenka Bochníčková
Lenka Bochníčková
zobrazit profil Jaromír Fojtík
Jaromír Fojtík
zobrazit profil Petra Pecková
Petra Pecková