Pavel Svoboda

Pavel Svoboda

Datum narození: 4. 12. 1978
Profese: politik ČSSD, právník
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Politik ČSSD Pavel Svoboda, od listopadu 2014 náměstek primátora Jablonce nad Nisou, se stal lídrem ČSSD a kandidátem na hejtmana libereckého kraje ve volbách 2016. Získal post náměstka.

Vystudoval Právnickou fakultu v Plzni. Působil jako referent právního oddělení městského úřadu v Jablonci, posléze Pavel Svoboda jako vedoucí majetkoprávního oddělení tamtéž.

Tři roky Pavel Svoboda vedl pobočku Pozemkového fondu ČR v Liberci, odkud odešel do AK JUDr. Jaroslava Sokola, kde byl koncipientem. Po složení zkoušek se živil jako advokát.

Do ČSSD Pavel Svoboda vstoupil roku 2009. Jeho politická kariéra započala funkcí místopředsedy okresního výboru strany v Jablonci nad Nisou. Pak stoupal výš až do předsednictva ČSSD.

V parlamentních volbách 2010 Pavel Svoboda kandidoval za ČSSD v Libereckém kraji, ale neuspěl. Ve volbách 2014 byl zvolen do jabloneckého zastupitelstva a stal se náměstkem primátora. 

V krajských volbách 2016 byl Pavel Svoboda lídrem kandidátky sociálních demokratů v Libereckém kraji. Získal post krajského zastupitele a záhy i náměstka hejtmana pro oblast sociálních věcí.

Jak Pavel Svoboda uvedl na stránkách magistrátu, mezi jeho záliby patří cestování, poznávání památek velkých měst, historie, astronomie, četba, divadlo, hudba a rekreačně i sport.

 

 

Další Politici

zobrazit profil Miloš Nový
Miloš Nový
zobrazit profil Petr Dolínek
Petr Dolínek
zobrazit profil Stanislav Fridrich
Stanislav Fridrich
zobrazit profil Václav Klaus mladší
Václav Klaus mladší
zobrazit profil Iva Kalátová
Iva Kalátová
zobrazit profil Tomáš Hanzel
Tomáš Hanzel
zobrazit profil Milan Richter
Milan Richter
zobrazit profil Jaroslav Havelka
Jaroslav Havelka