Otakar Ruml

Otakar Ruml

Datum narození: 23. 1. 1950
Profese: zemědělec, politik KSČM
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Královéhradecký zastupitel Oakar Ruml, který je desetiletí komunistou, se ve volbách 2016 stal jedničkou KSČM, tedy kandidátem na tamního hejtmana.

Komunistou, tedy členem KSČ, se Otakar Ruml stal roku 1974. V roce 1990 vstoupil do KSČM a od roku 2008 je členem jejího ústředního výboru. Osm let (od roku 1998) byl zastupitelem města Nová Paka na Jičínsku. V listopadu 2000 se stal královéhradeckým zastupitelem a v témže měsíci 2012 ještě i 1. náměstkem hejtmana pro oblasti regionálního rozvoje, evropských grantů, dotací, cestovního ruchu a kultury. Působí také jako předseda Komise Rady Královéhradeckého kraje pro cestovní ruch. Do krajských voleb 2012 šel jako lídr kandidátky KSČM v Královéhradeckém kraji, stejně jako roku 2016.

Opakovaně bojoval o křeslo v Poslanecké sněmovně PČR (1998, 2006 a 2010), ale neuspěl. Tentýž výsledek měla i jeho snaha usednout v horní komoře. Ve volbách do Senátu PČR v roce 2010 kandidoval za KSČM v obvodu č. 37 – Jičín. Skončil na 5. místě.

Poté, co se Otakar Ruml vyučil na Zemědělském učilišti v Lázních Bělohrad, udělal si ještě nástavbu na Střední zemědělské škole v Kostelci nad Orlicí. Později vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Praze se specializací na ekonomiku (promoval v roce 1979). Je též absolventem Vysoké školy politické ÚV KSČ. Pracoval jako učitel odborného výcviku na Zemědělské učiliště v Lázních, byl zaměstnancem zemědělského družstva, kde zastával různé funkce až po místopředsedu. V roce 1983 se stal zaměstnancem aparátu KSČ – pracoval na zemědělském oddělení OV KSČ Jičín, později jako instruktor KV KSČ na Trutnovsku. Od roku 1990 byl téměř 19 let ředitelem akciové společnosti AGROCHOV STARÁ PAKA a také soukromě podnikal.

Otakar Ruml je rozvedený a má dvě děti. Záběr jeho zájmů byl vždy široký - jmenujme angažmá u dobrovolných hasičů, v Červeném kříží či ve Svazu československo-sovětského přátelství.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Dana Balcarová
Dana Balcarová
zobrazit profil Ludvík Šulda
Ludvík Šulda
zobrazit profil Věra Procházková
Věra Procházková
zobrazit profil Jiří Rozbořil
Jiří Rozbořil
zobrazit profil Daniel Pawlas
Daniel Pawlas
zobrazit profil Petr Dolínek
Petr Dolínek
zobrazit profil Pavel Kováčik
Pavel Kováčik
zobrazit profil Lukáš Bartoň
Lukáš Bartoň