Jaroslav  Menšík

Jaroslav Menšík

Datum narození: 7. 12. 1950
Místo narození: Humpolec
Profese: architekt, politik hnutí ANO
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Starosta MO Pardubice 1 Jaroslav Menšík, který se 35 let věnoval architektuře, se ve volbách 2016 stal kandidátem hnutí ANO na senátora. V horní komoře by chtěl zúročit, co mu obě profese daly.

Do komunální politiky se Jaroslav Menšík neúspěšně pokusil vstoupit v roce 2006, kdy jako nezávislý kandidoval za Sdružení pro Pardubice (SNK-ED a nezávislí kandidáti) do zastupitelstva města perníku. Podařilo se mu to až v 2010; stal se navíc i starostou městského obvodu Pardubice 1. Před volbami 2014 vstoupil do hnutí ANO a křeslo starosty obhájil. Téhož roku byl také zvolen zastupitelem města Pardubice a radním. Ve volbách do Senátu PČR 2016 jej hnutí Andreje Babiše vyslalo, aby získal post senátora v obvodu č. 43 - Pardubice. „Dvacet let jsem se věnoval architektuře, před šesti lety jsem vstoupil do komunální politiky a stal se starostou. Architektura i politika mají mnoho společného – vyžadují odhodlání, houževnatost, schopnost plánovat do budoucna, vidět věci v kontextu, mít cit pro detail. V Senátu chci zúročit vše, co mi obě profese daly. Zasadím se o to, aby vrcholná politika přinášela občanům to, co dobrá architektura: byla praktická, užitečná a zlepšující kvalitu života nás všech,“ uvedl Jaroslav Menšík na webu ANO.

Po absolvování oboru architektura na Fakultě stavební Českého vysokého učení technického v Praze Jaroslav Menšík působil v oblasti vývoje a výzkumu u Pozemních staveb České Budějovice. Poté, co se přestěhoval do Pardubic, pracoval mj. na odbor územního plánování a architektury Městského národního výboru Pardubice. Od roku 1992 je osobou samostatně výdělečně činnou v oblasti architektury projektové a inženýrské činnosti. Mezi významné realizace jeho staveb patří novostavba sídla firmy Infinity v Pardubicích, novostavba obchodního centra AUTO RS v Pardubicích, rekonstrukce např. tamního náměstí Legií či architektonické řešení a interiéry Plaveckého areálu Pardubice.

Humpolecký rodák Jaroslav Menšík je ženatý, má dva syny a pět vnoučat. Mezi jeho koníčky patří tenis, kultura a architektura, které se věnoval 35 let.

VŠE O KRAJSKÝCH A SENÁTNÍCH VOLBÁCH ZDE

 

Další Politici

zobrazit profil Hana Marvanová
Hana Marvanová
zobrazit profil Josef Cogan
Josef Cogan
zobrazit profil Tomáš Třetina
Tomáš Třetina
zobrazit profil Olga Sehnalová
Olga Sehnalová
zobrazit profil Josef Nerušil
Josef Nerušil
zobrazit profil Marek Výborný
Marek Výborný