Taras Povoroznyk

Datum narození: 22. 11. 1992
Přezdívka: Tary
Místo narození: Ukrajina
Profese: trenér parkouru, youtuber, kaskadér
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Taras Povoroznyk, přezdívaný Tary, je trenérem parkouru. Věnuje se jak výuce, tak vystupování na nejrůznějších akcích. Jako dablér-kaskadér spolupracuje s reklamou i filmem.

Taras Povoroznyk, známý jako Tary, pochází z Ukrajiny, odkud se s rodinou do České republiky přestěhoval v devíti letech. Vystudoval střední průmyslovou školu se zaměřením na informační technologie. Už od dětství obdivoval filmy s Jackie Chanem a nindžami a chtěl umět to, co umí oni.

TARY - URAZIL FANOUŠKA?!

„Ve 13 letech jsem narazil na film Yamakasi a chtěl jsem jako oni v tom filmu - být svobodný a volně se pohybovat,“ napsal ve svém profilu. Proto začal šplhat na zdi a skákat z nich. V dubnu 2008 se dostal k parkouru. „Od té doby naplno rozvíjím své pohybové schopnosti a jsem šťastný za každý pokrok,“ svěřil se Tary.

CO JE PARKOUR? ČTĚTE ZDE. JE NEBEZPEČNÝ?

Roku 2011 se Taras Povoroznyk stal členem parkourového týmu Urban Sense, s nímž se účastnil soutěže Česko Slovensko má talent 2012. Tak získali sponzora a partnera. Tary a jeden z jeho kolegů, zvaný Smusa, jsou též sledovanými youtubery. Koncem roku 2016 měl Tary bezmála 200 tisíc odběratelů.

Tary pravidelně vyučuje parkour v Říčanech. Uspořádal řadu úspěšných parkour/freerun workshopů pro začátečníky i pokročilé, a to po celé České republice. Často vystupuje na nejrůznějších akcích, jako jsou firemní večírky, plesy, festivaly nebo diskotéky. Získal zkušenosti s natáčením reklam a filmů, v nichž většinou účinkuje jako dablér-kaskadér. Jeho přáním je cestovat po celém světě a poznávat světové runnery/tracery, kteří jsou pro něj vzorem a inspirací.

O TARYM ČTĚTE ZDE>>

Youtuber Tary se v červnu 2019 oženil. Vzal si svou přítelkyni Stáňu.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Ota Zaremba
Ota Zaremba
zobrazit profil Pavel Jasanský
Pavel Jasanský
zobrazit profil Lukáš Klok
Lukáš Klok
zobrazit profil Dominik Kubalík
Dominik Kubalík
zobrazit profil Simona Baumrtová
Simona Baumrtová
zobrazit profil David Ferrer
David Ferrer
zobrazit profil Gábor Boráros
Gábor Boráros
zobrazit profil Vladimír Darida
Vladimír Darida