Tereza Taliánová

Datum narození: 31. 10. 2005
Místo narození: Praha
Profese: herečka
Znamení: Štír

Související celebrity

Životopis

Jako školačka se Tereza Taliánová televizním divákům poprvé představila v jedné z hlavních rolí v minisérii Jana Prušinovského a Petra Kolečka Trpaslík.

Tereze Taliánové - v hlavní roli Jany Staňkové - ve svém komediálním seriálu Trpaslík (2017) režisér Jan Prušinovský za rodiče vybral zkušené komiky Mariku Procházkovou a Michala Suchánka.

Jak v médiích Jan Prušinovský uvedl, s kolegou Petrem Kolečkem, s nímž napsali scénář, na námětu pracovali devět let. Jejich cílem bylo vytvořit seriál, který by navázal na veleúspěšné počiny slavné dvojice režiséra a scénáristy Václava Vorlíčka a spisovatele Miloše Macourka (Arabela, Rumburak, Létající Čestmír, Dívka na koštěti, Saxána a Lexikon kouzel a mnoho dalších). Toto své tvrzení však Jan Prušinovský posléze v médiích poupravil takto: „Není pro celou rodinu. Nebo je to první rodinná komedie s označením mládeži nepřístupné. Taky jsem někomu říkal, že jsem chtěl natočit něco, co by se mi líbilo, kdyby mi dneska bylo patnáct. Nevím, co z toho definuje Trpaslíka nejlépe a co je manipulace.“ 

 

Další Herci

zobrazit profil Kristýna Podzimková
Kristýna Podzimková
zobrazit profil Edward Redmayne
Edward Redmayne
zobrazit profil Klára Cibulková
Klára Cibulková
zobrazit profil Jakub Barták
Jakub Barták
zobrazit profil Michele  Mercier
Michele Mercier
zobrazit profil Anastasia Chocholatá
Anastasia Chocholatá
zobrazit profil Josef Trojan
Josef Trojan
zobrazit profil Jitka Sedláčková
Jitka Sedláčková