Jitka Bártů

Jitka Bártů

Datum narození: 12. 10. 1974
Místo narození: Jihlava
Profese: scenáristka, režisérka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Scenáristka a režisérka Jitka Bártů vytvořila úspěšnou tvůrčí dvojici se sestrou Kateřinou. Na svém kontě mají mj. seriály Rodinná pouta, Velmi křehké vztahy, Bazén či Temný kraj.

Po gymnáziu odjela Jitka Bártů společně se svou sestrou, jednovaječným dvojčetem Kateřinou, do USA. V Los Angeles vystudovaly scenáristiku a film. Pracovaly v reklamních agenturách jako textařky.

SESTRY BÁRTŮ - VYKRADLY SERIÁL?

Na televizní obrazovce se jejich jména poprvé objevila roku 2004, kdy debutovaly komedií Milana Lasicy Nadměrné maličkosti: Duch modrého pokoje s Petrem Nárožným v hlavní roli a též seriálem Rodinná pouta, který se posléze kvůli právnímu sporu TV Prima přejmenoval na Velmi křehké vztahy.

O JITCE BÁRTŮ ČTĚTE ZDE>>

Na svém kontě mají řadu dalších scénářů. Jmenujme např. oblíbené seriály Bazén, Gympl s (r)učením omezeným či Temný kraj, kde Jitka Bártů debutovala jako režisérka a Kateřina se pro změnu podílela na produkci. Sestry se společně objevily i před kamerou, a to v Rodinných poutech, kde si zahrály doktorky Drásalovou (Jitka Bártů) a Kačírkovou (Kateřina Bártů). Rodinná pouta vydaly knižně.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Adam Sedlák
Adam Sedlák
zobrazit profil Woody Allen
Woody Allen
zobrazit profil Simona Matásková
Simona Matásková
zobrazit profil František Filip
František Filip
zobrazit profil Matěj Podzimek
Matěj Podzimek
zobrazit profil Zdeněk Janáček
Zdeněk Janáček