Tereza Hofová

Datum narození: 24. 11. 1979
Místo narození: Ostrov nad Ohří
Profese: herečka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Herečka Tereza Hofová první hlavní roli získala v seriálu Dáma a Král, kde ztvárnila advokátku. Předtím ji televizní diváci mohli vidět mj. jako Olgu Havlovou v cyklu České století.

Absolventka pražské DAMU Tereza Hofová prošla Divadlem v Celetné, Švandovým divadlem, Divadlem Komedie či Divadlem Diskem. Diváci ji mohli vidět také ve Studiu Hrdinů, v Rubínu nebo v Činoherním studiu Ústí nad Labem.

TEREZA HOFOVÁ - PROČ PRÁVĚ ISLAND?

Před kamerou Tereza Hofová, jejímž domovem se stal islandský Reykjavík, debutovala v dramatu Viktora Polesného Ani svatí, ani andělé (2001). Na filmové plátno si ji prvně vybral Petr Nikolaev do svého undergroundového snímku ...a bude hůř (2007) o normalizačním marasmu.

Na televizních obrazovkách mohla široká veřejnost Terezu Hofovou zaregistrovat již v řadě seriálů, jmenujme např. Ordinaci v růžové zahradě, Ošklivku Katka či Kriminálku Anděl. Roli Olgy Havlové dostala v historickém cyklu České století, kořenářku Lénu ztvárnila v seriálu Já, Mattoni Marka Najbrta.

Výraznou postavu, státní zástupkyni Janu Skálovou, Tereza Hofová zpodobnila v krimi sérii Mamon. V seriálu Dáma a KrálVladimír Michálek a jeho kolegové svěřili hlavní roli advokátky Lenky Braunové, a to boku soukromého vyšetřovatele Prokopa Krále v podání Matěje Hádka.

 

Články o celebritě

Co se dělo po večírku českých filmařů: Cigárka, romantika Žilkové i fastfood, berle a taxíky Co se dělo po večírku českých filmařů: Cigárka, romantika Žilkové i fastfood, berle a taxíky Ceny české filmové kritiky byly v sobotu 4. února rozdány. Překvapivě se na afterparty v pražské Arš... číst článek
Co si myslí celebrity o manželství pro všechny či zrušení práva na potrat? Co si myslí celebrity o manželství pro všechny či zrušení práva na potrat? Na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech jsme se zeptali celebrit, jaký mají názor na s... číst článek
Tereza Hofová pro časopis Moje psychologie Tereza Hofová pro časopis Moje psychologie S Terezou jsme točili rozhovor v době, kdy vypukl konflikt na Ukrajině. Jaký názor na to má Tereza? ... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Pedro Pascal
Pedro Pascal
zobrazit profil Anna Vejvodová
Anna Vejvodová
zobrazit profil Daisy Ridley
Daisy Ridley
zobrazit profil Will Poulter
Will Poulter
zobrazit profil Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch