Petr Sovič

Petr Sovič

Datum narození: 18. 10. 1987
Místo narození: Praha
Výška: 187 cm
Profese: zpěvák, kapelník, moderátor
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Jazzový a swingový zpěvák Petr Sovič, kapelník Golden Big Band Prague, se věnuje též moderování v rozhlase i v televizi. S jeho orchestrem zpívala řada hvězd českého hudebního nebe.

Swingová a jazzová muzika Petra Soviče oslovila již v dětství a posléze se stala jeho vášní. Zásluhu na tom měli jeho prarodiče, kteří mu pouštěli staré gramofonové desky. Ve 12 začal hrát na trubku, což jej záhy přivedlo do školní dixielandové kapely.

PETR SOVIČ MÁ KOLEGYNI S PISTOLÍ V KABELCE

Přestože bylo jasné, že jeho životní dráha se ubírá k hudbě, na doporučení rodičů studoval ekonomii na obchodní akademii a na České zemědělské univerzitě v Praze. Ani v průběhu zmíněných studií se Petr Sovič nepřestal vzdělávat v hudbě. Bral soukromé hodiny, navštěvoval Mezinárodní konzervatoř v Praze a učil se u operní pěvkyně Hany Peckové.

Od dětství Petr Sovič snil o vlastní kapele. Roli kapelníka si poprvé vyzkoušel v pražském dechovém orchestru Žižkovanka. V roce 2011 společně s trombonistou Oldřichem Průšou založil hudební těleso Golden Big Band Prague, které si záhy získalo popularitu a prestiž jak v Česku, tak v zahraničí. Debutový singl mu pokřtila zpěvačka Eva Pilarová.

PETR SOVIČ A PRÁCE PRO EVU PILAROVOU

Orchestr Golden Big Band Prague pod vedením kapelníka Petra Soviče má na kontě vystoupení se slavnými zpěváky, jakými navždy zůstanou Karel Štědrý, Karel Gott, Eva Pilarová, Yvetta Simonová, Josef Zíma, Jitka Zelenková či Monika Absolonová.

Kromě svého orchestru se Petr Sovič věnuje moderování. Jmenujme televizní hudebně-zábavný pořad Přijďte večer k nám (na ostravské TV NOE začal běžet roku 2013) nebo posluchači velmi oblíbený Kabaret o historii československé muziky na Rádiu Dechovka.

 

Další Zpěváci

zobrazit profil Hana Zagorová
Hana Zagorová
zobrazit profil Thom Artway (Tomáš Maček)
Thom Artway (Tomáš Maček)
zobrazit profil Martin Mihalčín
Martin Mihalčín
zobrazit profil Josef Vojtek
Josef Vojtek
zobrazit profil Klára Kolomazníková
Klára Kolomazníková
zobrazit profil Kateřina Kněžíková
Kateřina Kněžíková
zobrazit profil Lionel Richie
Lionel Richie