Vojtěch Štěpánek

Vojtěch Štěpánek

Datum narození: 4. 4. 1984
Místo narození: Praha
Profese: režisér, herec, dramaturg, ředitel divadla
Znamení: Beran

Související celebrity

Životopis

Režisér a herec Vojtěch Štěpánek se v lednu 2018 stal ředitelem Národního divadla moravskoslezského, a to poté, co úspěšně šéfoval Divadlu Komedie.

Studoval obor hudebně-dramatický na Státní konzervatoři v Praze pod vedením profesorů Hany Maciuchové a Jana Novotného. Tehdy Vojtěch Štěpánek inscenoval autorské jednoaktovky a režíroval spolu s Petrou Špalkovou a Braněm Holičkem představení spolužáků z nižšího ročníku.

VOJTĚCH ŠTĚPÁNEK - OTCEM DÍTĚTE KRÁSNÉ HEREČKY

Roku 2006 začal Vojtěch Štěpánek působit ve Strašnickém divadle jako herec, režisér i dramaturg. Hrál v inscenacích Faust, Julius Caesar, Škola pro ženy, režijně asistoval při inscenaci Oidipús Rex, režíroval inscenace Kebab, Sleeping Around, Testosteron, P.R.S.A., Rozkvetly sekery.

Posléze režíroval také v libereckém Šaldově divadle. V roce 2012 nastoupil coby kmenový režisér Divadla Komedie, kde od roku 2014 úspěšně působil též jako ředitel. Poté Vojtěch Štěpánek přijal nabídku stát se od 1. ledna 2018 šéfem Národního divadla moravskoslezského Ostrava.

Na filmovém plátně se Vojtěch Štěpánek objevil ve válečném snímku Hartova válka (2002) s Brucem Williems a Colinem Farrellem v hlavních rolí nebo v dramatu Marta (2006). Zahrál si třeba také v seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Partnerkou Vojtěcha Štěpánka je herečka Kristýna Leichtová. V srpnu 2018 se páru narodila dcera Dorotka a v červnu 2020 dcera Rozárka.

 

Články o celebritě

Další Umělci

zobrazit profil Vladimír Franz
Vladimír Franz
zobrazit profil Ivan Kotmel
Ivan Kotmel
zobrazit profil Yemi Akinyemi
Yemi Akinyemi
zobrazit profil Galla Macků
Galla Macků
zobrazit profil Sabrina Harris
Sabrina Harris
zobrazit profil Ivan Martin Jirous
Ivan Martin Jirous
zobrazit profil Jakub Ludvík
Jakub Ludvík
zobrazit profil Eliška Podzimková
Eliška Podzimková