Lukáš Wagenknecht

Datum narození: 24. 9. 1978
Profese: ekonom, politik Pirátské stranu, senátor
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Ekonom Lukáš Wagenknecht, někdejší 1. náměstek ministra financí, se ve volbách 2018 stal senátorem za Piráty, a to v obvodu č. 23 - Praha 8.

Po absolvování oboru hospodářská politika a správa na Fakultě ekonomicko-správní Univerzity Pardubice Lukáš Wagenknecht působil na ministerstvu vnitra, kde se zabýval interním auditem.

LUKÁŠ WAGENKNECHT ODMÍTL POLITICKÉHO NÁMĚSTKA

Internímu auditu, systému řízení kvality a výrobě ICT se Lukáš Wagenknecht věnoval ve společnosti FOXCONN CZ. Vedoucím odboru interního auditu byl v letech 2007 až 2009 v Regionální radě regionu soudržnosti Střední Čechy, kde měl na starosti také problematiku fondů Evropské unie.

Dále Lukáš Wagenknecht pracoval mj. pro firmu Deloitte. V únoru 2014 jej tehdejší ministr financí Andrej Babiš jmenoval svým 1. náměstkem pro oblast finančního řízení a auditu. Ve funkci strávil zhruba rok a čtvrt. V červenci 2017 založil společně s Lukášem Pečeňou firmu Good Governance.

Piráti nestraníka Lukáše Wagenknechta vyslali do senátních voleb 2018 jako svého kandidáta v obvodu č. 23 - Praha 8. V druhém kole porazil nestraníka Pavla Dungla.

O LUKÁŠI WAGENKNECHTOVI ČTĚTE ZDE>>

Lukáš Wagenknecht je svobodný.

VŠE O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Články o celebritě

„Udavač,“ kritizoval Babiš svého exnáměstka. Soud nařídil, ať se Wagenknechtovi omluví „Udavač,“ kritizoval Babiš svého exnáměstka. Soud nařídil, ať se Wagenknechtovi omluví Předseda hnutí ANO Andrej Babiš se musí omluvit pirátskému senátorovi Lukáši Wagenknechtovi za výrok... číst článek
Senát má nové vedení: Vystrčil potvrzen tajnou volbou jako předseda, v čele i Drahoš či Czernin Senát má nové vedení: Vystrčil potvrzen tajnou volbou jako předseda, v čele i Drahoš či Czernin Předsedou Senátu byl opětovně zvolen Miloš Vystrčil (ODS). Tak jako před dvěma lety neměl protikandi... číst článek
„Dredař“ Bartoš si udržel post šéfa Pirátů a porazil Wagenknechta. Záda mu kryje Kolaja „Dredař“ Bartoš si udržel post šéfa Pirátů a porazil Wagenknechta. Záda mu kryje Kolaja Vicepremiér Ivan Bartoš obhájil na celostátním fóru Pirátů funkci předsedy strany na další dva roky.... číst článek

Další Ostatní

zobrazit profil Eliška Podzimková
Eliška Podzimková
zobrazit profil Karel Sládeček
Karel Sládeček
zobrazit profil Ljuba Štíplová
Ljuba Štíplová
zobrazit profil Robert Hájek
Robert Hájek
zobrazit profil Silvia Dellai
Silvia Dellai
zobrazit profil Jaromír Štětina
Jaromír Štětina
zobrazit profil Robert Záruba
Robert Záruba
zobrazit profil Roman Váňa
Roman Váňa