Libor Michálek

Libor Michálek

Datum narození: 14. 12. 1968
Místo narození: Náchod
Profese: bývalý senátor za Pirátskou stranu, ekonom, whistleblower
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Ekonom Libor Michálek, whistleblower známý kritikou a odhalováním korupčních praktik, ve volbách 2018 za Piráty neobhájil post senátora.

Po Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci a manažerském programu na Masarykově univerzitě Libor Michálek byl mj. šéfem odboru kolektivního investování v Komisi pro cenné papíry, expertem dohledu nad finančním trhem v ČNB nebo konzultantem pro licenční standardy ve Světové bance.

LIBOR MICHÁLEK - ČÍ NAHRÁVKY POŘÍDIL A PROČ

V srpnu 2010 se Libor Michálek stal ředitelem Státního fondu životního prostředí. Z funkce byl ministrem životního prostředí vlády Petra Nečase Pavlem Drobilem odvolán poté, co 13. prosince téhož roku podal trestní oznámení kvůli podezření z trestného činu pletichy při zadání veřejné zakázky a při veřejné soutěži.

Ekonom Libor Michálek získal certifikát Optimalizace práce manažera na Úřadu vlády ČR a certifikát Management a technika vedení lidí u firmy Hewlett-Packard.

V březnu 2011 byl Libor Michálek za boj proti korupci oceněn Nadačním fondem proti korupci, cena byla spojena s darem půl milionu korun. V květnu 2011 mu Nadace Charty 77 udělila Cenu Františka Kriegla za boj proti korupci ve státní správě.

Ve volbách 2012 byl nestraník Libor Michálek za koalici Pirátů, Strany zelených a KDU-ČSL zvolen senátorem. Ve volbách 2014 mandát obhájil, ve volbách 2018 nikoli.

O LIBORU MICHÁLKOVI ČTĚTE ZDE>>

Praktikující křesťan a člen společenství International Christian Fellowship v Praze Libor Michálek je ženatý.

VŠE O SENÁTNÍCH VOLBÁCH 2018 NAJDETE ZDE>>

 

Články o celebritě

Kdo ohlídá ČT a Dvořáka? O křesla bojují Zemanův zpovědník, exministr i legenda hokeje Kdo ohlídá ČT a Dvořáka? O křesla bojují Zemanův zpovědník, exministr i legenda hokeje Dohlíží nad Českou televizí i osudem jejího šéfa Petra Dvořáka. Právě rada ČT totiž jmenuje a odvolá... číst článek
Zemětřesení u Pirátů: Michálek se udržel a Peksa odstoupil Zemětřesení u Pirátů: Michálek se udržel a Peksa odstoupil Šéf pirátských poslanců a místopředseda strany Jakub Michálek (30), kterého osočovali ze šikany, nak... číst článek
Poslanci chtěli z Benešové dostat „výbušnou“ zprávu pro Zemana. Nedala ji Poslanci chtěli z Benešové dostat „výbušnou“ zprávu pro Zemana. Nedala ji Ministryně spravedlnosti Marie Benešová (za ANO) odmítla poslaneckou žádost, aby zveřejnila svou „vý... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Michal Hašek
Michal Hašek
zobrazit profil Václav Král
Václav Král
zobrazit profil Milan Rychtařík
Milan Rychtařík
zobrazit profil Josef Táborský
Josef Táborský
zobrazit profil Jan  Fischer
Jan Fischer
zobrazit profil Petr Zahradníček
Petr Zahradníček
zobrazit profil Miloslava Vostrá
Miloslava Vostrá
zobrazit profil Oldřich Vlasák
Oldřich Vlasák