Markéta Gregorová

Datum narození: 14. 1. 1993
Místo narození: Most
Profese: europoslankyně České pirátské strany

Související celebrity

Životopis

Markéta Gregorová ve volbách 2019 získala křeslo v Evropského parlamentu pro Českou pirátskou stranu. Do voleb 2024 vkročila ho obhájit.

Po Podkrušnohorském gymnáziu Markéta Gregorová získala bakalářský titul v oboru Mezinárodní vztahy a Evropská studia na Masarykově univerzitě v Brně. Posléze působila mj. jako e-commerce specialistka, testerka webových aplikací a věnovala se PR v neziskové organizaci.

MARKÉTA GREGOROVÁ - NA RADNÍ REZIGNOVALA COBYDUP

Šéfkou EPS Gregorová byla přes rok

Do České pirátské strany Markéta Gregorová vstoupila roku 2012. Opakovaně se v ní uplatnila v pozici šéfky Zahraničního odboru.

Ve volbách do Evropského parlamentu 2014 Markéta Gregorová neuspěla, stejně jako v krajských volbách 2016 a v parlamentních 2017.

Štěstí se na Markétu Gregorovou usmálo až v komunálních volbách 2018, kdy byla zvolena zastupitelkou města Brna. Začátkem prosince téhož roku navíc zasedla do předsednického křesla Evropské pirátské strany (EPS). V něm setrvala do listopadu 2019.

Markéta Gregorová zpívá s kapelou

Ve volbách do Evropského parlamentu 2019 Markéta Gregorová zaujala druhou příčku pirátské kandidátky, tedy hned za jejím lídrem Marcelem Kolajou. Křeslo v EP získala.

Ve volbách do Evropského palamentu 2024 byla Markéta Gregorová opět zvolena na druhé místo pirátské kandidátní listiny.

O MARTÉTĚ GREGOROVÉ ČTĚTE ZDE>>

Markéta Gregorová se domluví třemi jazyky. Ve volném čase zpívá s kapelou ze svého rodného Mostu.

O VOLBÁCH DO EP 2024 ČTĚTE ZDE>>         

 

 

Články o celebritě

Na vlnách Jadranu přeskočila jiskra? Je to mužný, hezký chlap, bájí Gregorová Na vlnách Jadranu přeskočila jiskra? Je to mužný, hezký chlap, bájí Gregorová Při natáčení volného pokračování seriálu Pod hladinou na ostrově Brač uhranul jednasedmdesátiletou h... číst článek
V Gregorové bouchly saze! Před lidmi seřvala zajíčka V Gregorové bouchly saze! Před lidmi seřvala zajíčka Jednasedmdesátiletá herečka si na letní párty TV Joj nevybrala zrovna dobré místo k sezení. Do uší H... číst článek
ODS stojí za ministrem Blažkem. Ministerstvo spravedlnosti prý vede ukázkově ODS stojí za ministrem Blažkem. Ministerstvo spravedlnosti prý vede ukázkově Přesně týden potom, co se koaliční Piráti v on-line hlasování usnesli, že Pavel Blažek (ODS) jako mi... číst článek

Další Politici

zobrazit profil Jakub Olbert
Jakub Olbert
zobrazit profil Stanislav Körner
Stanislav Körner
zobrazit profil Rostislav Vyzula
Rostislav Vyzula
zobrazit profil Ondřej Hýsek
Ondřej Hýsek
zobrazit profil Pavel Klíma
Pavel Klíma
zobrazit profil Richard Nixon
Richard Nixon
zobrazit profil Karel Sládeček
Karel Sládeček