Yvetta Blanarovičová

Datum narození: 24. 9. 1963
Místo narození: Bojnice, Slovensko
Profese: herečka, zpěvačka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

V pohádce Princezna ze mlejna se Yvetta Blanarovičová starala o každou čertovinu. Zahrála si mimoto i na předních scénách českého divadla, moderuje, dabuje a s kapelou HPJ koncertuje po Česku.

Na žilinské konzervatoři studovala Yvetta Blanarovičová zpěv a housle. V roce 1985 absolvovala hudebně-dramatický obor na konzervatoři v Praze. Brzy nato účinkovala v Národním a Realistickém divadle. Role jí nabídl i hudební Karlín, Divadlo na Vinohradech nebo na Fidlovačce. Excelovala v Anně Karenině i v muzikálech Carmen, Cats a Čarodějky s Eastwicku. Za hlavní roli Elisy Doolittlové z dramatu My Fair Lady získala v roce 1996 divadelní cenu Thálie.

Ocenění za nejlepší herecký výkon získala snědá tmavovláska s hnědýma očima (což zdědila po předcích srbochorvatského původu) Yvetta Blanarovičová i za čerta z Princezny ze mlejna nebo za čarodějnici v pohádce O princezně Jasněnce a létajícím ševci. Objevila se v komediích Vrať se do hrobu!, Golet v údolí nebo v česko-francouzském poetickém snímku Příliš hlučná samota od režisérky Věry Caïs. Zahrála si k tomu také v seriálu Pojišťovna štěstí a ve slovenské verzi Ordinace v růžové zahradě.

Jako zpěvačka spolupracovala Yvetta Blanarovičová s Českým národním symfonickým orchestrem, s brněnskou Filharmonií i Pražským symfonickým orchestrem. Iniciovala také řadu benefičních koncertů. V roce 2004 založila nadační fond Fantazie, s občanským sdružením La Sophia se snaží pomáhat opuštěným dětem.

Její bývalý partner hudebník Marco Pillo s ní nahrál album Santa Maria. Dříve žila Blanarovičová s podnikatelem Janem Mlezivou. Nakonec se vdalaza Pavla Tomana z Černého divadla, narodil se jim syn Matyáš, ale po pár letech se rozvedli.

 

Články o celebritě

Poslední rozloučení s Josefem Lauferem (†84): Zástup hvězd na utajovaném pohřbu Poslední rozloučení s Josefem Lauferem (†84): Zástup hvězd na utajovaném pohřbu Hudební nebe přivítalo mezi svými hvězdami Josefa Laufera (†84). Právě ve čtvrtek 25. dubna se odehr... číst článek
Ivana Gottová po smrti Laufera (†84): S Karlem už se smějete spolu! Ivana Gottová po smrti Laufera (†84): S Karlem už se smějete spolu! Ve věku 84 let zemřel herec, režisér, zpěvák a scenárista Josef Laufer. Oblíbený umělec v březnu 202... číst článek
Velkolepá premiéra Bídníků: Plejáda nádhery! Pomeje po nemoci, Šporcl v obležení krásy i Vendula s manželem Velkolepá premiéra Bídníků: Plejáda nádhery! Pomeje po nemoci, Šporcl v obležení krásy i Vendula s manželem Pražská muzikálová scéna GoJa už se opět zahalila do slavnostního hávu premiéry a vrátila do hry leg... číst článek

Další Herci

zobrazit profil Rupert Grint
Rupert Grint
zobrazit profil Alena Karešová
Alena Karešová
zobrazit profil Hana Doulová Krobotová
Hana Doulová Krobotová
zobrazit profil Oldřich Hajlich
Oldřich Hajlich
zobrazit profil Alena Doláková
Alena Doláková
zobrazit profil Vladimír Čech
Vladimír Čech
zobrazit profil Aleš Bílík
Aleš Bílík
zobrazit profil Petra Nesvačilová
Petra Nesvačilová