Jana Boušková

Datum narození: 8. 5. 1954
Místo narození: Kladno
Profese: herečka, moderátorka
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Jana Boušková účinkovala už během studií Pražské konzervatoře v řadě divadel. V několika snímcích si s ní zahrál i její druhý manžel Václav Vydra.

Hrála v Národním divadle, kde v roce 1975 dostala stále angažmá. Hostuje mimoto i v Divadle Bez zábradlí nebo v divadle Stavovském. Jana Boušková se předvedla ve Figarově svatbě, ve Vojně a míru nebo v Revizorovi. Kráskou byla v Krásce a zvířeti, Markétkou ve Faustovi.

O JANĚ BOUŠKOVÉ ČTĚTE ZDE>>

Jana Boušková jako Lojzička v Ordinaci

Desítky rolí Janě Bouškové nabídla televize i film. První snímek přišel už v roce 1971. Tehdy ztvárnila žačku čarodějnické školy v Dívce na koštěti.

Herečka zvládla i prostořekou princeznu v Nezbedné pohádce nebo dceru hlavní hrdinky seriálu Žena za pultem. Následoval Komediant, Smrt talentovaného ševce, seriály Ošklivka Katka nebo Policie Modrava, druhé pokračovaní Bastardů či tragikomedie Léto s gentlemanem. A nezapoměňme na její výraznou postavu v Ordinaci v růžové zahradě 2, v níž Jana Boušková ztvárnila zdravotní sestru Aloisii.

S Vydrou Boušková moderuje Prostřeno!

Hlas manželů Jany Bouškové a Václava Vydry zní v oblíbeném kulinářském soutěžním pořadu TV Prima Prostřeno!

Jana BouškováVáclav Vydra se seznámil na konzervatoři. Vzali se v roce 2006 po déle jak dvacetiletém vztahu. Chalupaří spolu a chovají koně. Její první manžel, herec Petr Svojtka, zemřel v roce 1982 pod koly tramvaje. Předtím mu herečka porodila syna Jana.

Pár Jana Boušková Václav Vydra spolu potomky nemají. Herečka prodělala mimoděložní těhotenství a málem zemřela. Pak už se o děti nepokoušeli. Vychovali spolu jejího syna Jana a neteř Terezu.

 

Články o celebritě

Pečovatelka Hlaváčové (†85): Svědectví o odcházení legendy Pečovatelka Hlaváčové (†85): Svědectví o odcházení legendy Pět let pečovala o skvělého člověka a báječnou herečku Janu Hlaváčovou (†85). „Rozdala se ve svých r... číst článek
Kulinářský pořad Prostřeno! má po 15 letech novou znělku: Jaká je? Kulinářský pořad Prostřeno! má po 15 letech novou znělku: Jaká je? Oblíbený pořad Prostřeno! letos slaví patnácté narozeniny. Dárek dostanou však poněkud překvapivě di... číst článek
Tragické osudy pohádkových princů! Smrt pod koly tramvaje i pronásledování komunisty Tragické osudy pohádkových princů! Smrt pod koly tramvaje i pronásledování komunisty Přestože na televizních obrazovkách představovali udatné reky, co s mečem v ruce vyrazili na boj pro... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Boris Rösner
Boris Rösner
zobrazit profil Kim Kardashian
Kim Kardashian
zobrazit profil Jaroslava Hanušová
Jaroslava Hanušová
zobrazit profil Archie Mountbatten-Windsor
Archie Mountbatten-Windsor
zobrazit profil Denisa Pfauserová
Denisa Pfauserová
zobrazit profil Rodrigo Alves
Rodrigo Alves
zobrazit profil Oliver Stone
Oliver Stone
zobrazit profil Kamil Halbich
Kamil Halbich