Ester Janečková

Datum narození: 15. 12. 1972
Místo narození: Praha
Profese: herečka, moderátorka
Znamení: Střelec

Související celebrity

Životopis

Ester Janečková je nejznámější listonoška v republice. Její dopisy už spojily nesčetně odloučených lidí. Pořadu Pošta pro tebe se tato herečka a moderátorka věnuje už několik let.

S dopisy pomáhala i své matce, disidentce a chartistce Marii Rút Křížové. Bývalá literární historička byla totiž režimu nepohodlná a musela pracovat jako noční třídička na poště.  Otcem Ester Janečkové je legendární herec a režisér Ota Ornest. Jejím strýcem pak herec Zdeněk Ornest a český básník Jiří Orten. Sama chtěla jít na konzervatoř. Nakonec ale nastoupila na střední zdravotnickou školu.

Půl roku strávila Ester Janečková v Anglii, kde se živila hlídáním malých dětí. Po návratu nastoupila na DAMU a současně účinkovala v Divadle Bez Zábradlí. Spolu se svým bratrem, režisérem a hercem Jiřím Ornestem se podílela na přípravě hry Nahniličko, kde exceluje herec Jan Kraus s partnerkou Ivanou Chýlkovou a Evou Holubovou.

Poté se stala členkou Divadla Miriam. Ester Janečková také moderovala relace v Českém rozhlase a dostala se i do televize. Po Politikonu a Za zdí dostala nabídku na pořad Sama doma a v roce 2005 i Poštu pro tebe, jejíž tváří je dodnes. Krom toho si zahrála v seriálu Trapasy nebo v komedii Nestyda od režiséra Jana Hřebejka.

Pošta pro ni hrála důležitou roli i v začátcích vztahu se svým budoucím manželem. Budoucí chirurg Zdeněk Janeček totiž studoval v Brně a Ester Janečková až v daleké Praze. Dopisy z té doby má Janečková dodnes. Vzali se, když čekala svého prvního syna Kryštofa. Diplomovou práci jí pak dozoroval její druhý syn Cyril, který byl v té době ještě v bříšku. Dcera Sára se narodila v roce 2011. 

Pro Ester Janečkovou je podle jejích slov celoživotním smutkem její nevyřešený vztah s otcem. Ota Ornest byl za minulého režimu vězněn, komunistům se podařilo ho zlomit. Po návratu z vězení se přestal o rodinu zajímat. Dříve než se stihli usmířit, Ota Ornest v roce 2002 zemřel. 

 

Články o celebritě

Vítězku Talentmanie  (†25) zabila rakovina: Před smrtí svatba Vítězku Talentmanie (†25) zabila rakovina: Před smrtí svatba V neděli 1. října zemřela ve věku 25 let zpěvačka a herečka Patricia Burda Janečková. Její manažerka... číst článek
Dvě milované ženy herce Ornesta (†77): Svár až za hrob! Dvě milované ženy herce Ornesta (†77): Svár až za hrob! Český herec, režisér a překladatel Jiří Ornest (†70) by slavil 27. září narozeniny. Bylo by mu krásn... číst článek
Jiná Pošta pro tebe! Pergnerová jako nová Janečková Jiná Pošta pro tebe! Pergnerová jako nová Janečková Po Misi nový domov čeká moderátorku Terezu Pergnerovou (49) další pracovní výzva, díky níž může lide... číst článek

Další Moderátoři

zobrazit profil Lenka Pastorčáková
Lenka Pastorčáková
zobrazit profil Alena Zárybnická
Alena Zárybnická
zobrazit profil Daniela Drtinová
Daniela Drtinová
zobrazit profil Sandra Parmová
Sandra Parmová
zobrazit profil Miloš Frýba
Miloš Frýba
zobrazit profil Karel Kopeček
Karel Kopeček
zobrazit profil Aleš Cibulka
Aleš Cibulka
zobrazit profil Petr Vojnar
Petr Vojnar