Kristina Dufková

Kristina Dufková

Datum narození: 15. 10. 1978
Místo narození: Praha
Profese: režisérka
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Režisérka Kristina Dufková je dlouholetou partnerkou Jiřího Macháčka, s nímž má dvě děti. Je podepsána například pod jednou povídkou filmového zpracování Werichova Fimfára.

Kristina Dufková vystudovala animaci na Vyšší odborné škole filmové v Písku. FAMU absolvovala krátkým hororovým snímkem Usnula jsem. Věnovala ho svému synovi Antonínovi. Hlavní postavu dívky namluvila její dcera Berta a hlavní mužskou roli její dlouholetý partner, herec Jiří Macháček. Snímek získal v roce 2009 Cenu poroty za nejlepší český animovaný film na festivalu Anifest. Usnula jsem vyšlo i knižně.

Poté zrežírovala Kristina Dufková povídku z Werichova třetího filmového Fimfára Jak obři na Šumavě vyhynuli. Podílela se krom toho na dokumentu Alén a spolu s Andreou Jarošovou napsala scénář romantické komedie Martin a Venuše. V roce 2006 ilustrovala komiks Kytice

Svého dlouholetého partnera a otce dvou dětí Jiřího Macháčka poznala v baru v Písku, kde tehdy studovala. Macháček tam přijel hrát divadlo. "Byl zábavný a pohotový. Mám tu jeho bleskovou pohotovost ráda," říká o svém příteli Kristina Dufková. Netrvalo dlouho a v roce 2002 se jim narodila dcera Berta. Syn Antonín pak přišel na svět v roce 2008.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Jitka Rudolfová
Jitka Rudolfová
zobrazit profil Tomáš Vorel st.
Tomáš Vorel st.
zobrazit profil Zdeněk Zelenka
Zdeněk Zelenka
zobrazit profil Jaromír Polišenský
Jaromír Polišenský
zobrazit profil Jaroslav Vízner
Jaroslav Vízner
zobrazit profil Hana Třeštíková
Hana Třeštíková
zobrazit profil Věra Chytilová
Věra Chytilová
zobrazit profil Ján Novák
Ján Novák