Jiří Adamec

Datum narození: 9. 3. 1948
Místo narození: Dvůr Králové nad Labem
Profese: režisér
Znamení: Ryby

Související celebrity

Životopis

Jiří Adamec se proslavil především úspěšnými seriály, které režíroval. Své tři děti z prvního manželství opustil kvůli Janě Novákové, s níž má dvě.

Je absolvent  DAMU a FAMU. Při studiu začal Jiří Adamec pracovat pro ČST. Mezi jeho první známé seriály patří Sanitka a Bylo nás šest. Jako člen KSČ režíroval festival k jejímu 60. výročí.

JIŘÍ ADAMEC KOUPIL PALÁC ZA MILIONY

Na svém kontě má Jiří Adamec řadu dalších úspěšných seriálů, jako jsou Pojišťovna štěstí či Cesty domů. Věnoval se též režii soutěžních a zábavných pořadů nebo přímých přenosů z důležitých televizních ceremoniálů. Patří mezi ně Český lev, Ceny Thálie, Miss ČR nebo Český slavík.

Trest za členství v KSČ

Po Sametové revoluci 1989 byl Jiří Adamec kvůli členství v KSČ vyhozen z České televize a živil se pronájmem bytů turistům v Praze, k čemuž později připojil ještě pronájem chat a chalup po celé republice. Z finančních důvodů se v té době vystěhoval ze své vily na Hanspaulce do menšího bytu a vilu pronajímal.

O JIŘÍM ADAMCOVI ČTĚTE ZDE>>

Po celou dobu s ním úspěchy i problémy absolvovala jeho první žena Tatiana Kavčiaková. Vychovávali spolu syna Marka a dcery Kristýnu a Terezu. Opustil je po jedenáctiletém paralelním vztahu se sportovní moderátorkou TV Nova Janou Novákovou, kterou si vzal v Řecku v roce 2006.

Dcera ho nepozvala na svatbu

Jiří Adamec má se svou druhou ženou Janou Adamcovou syna Daniela a dceru Jasmine Annu. S původní rodinou se musel přestal stýkat, což byla cena za její opuštění. Dcera Kristýna ho ani nepozvala na svatbu. Ani jeho vztah s druhou manželkou nevydržel.

 

Další Filmaři

zobrazit profil Václav Vorlíček
Václav Vorlíček
zobrazit profil Zdeněk Janáček
Zdeněk Janáček
zobrazit profil Petr Kracík
Petr Kracík
zobrazit profil Zdeněk Troška
Zdeněk Troška
zobrazit profil Maria Procházková
Maria Procházková
zobrazit profil Vojtěch Moravec
Vojtěch Moravec
zobrazit profil Vladimír  Morávek
Vladimír Morávek
zobrazit profil Jan Hřebejk
Jan Hřebejk