Roman Tříska

Roman Tříska

Profese: údajný únosce Ivety Bartošové

Související celebrity

Životopis

Roman Tříska je údajný únosce zemřelé české zpěvačky Ivety Bartošové, soud ho však viny zprostil. Byl ale odsouzen na 12 let za vraždu svého otce.

Roman Tříska měl údajně unést českou zpěvačku Ivetu Bartošovou na jaře roku 1994, když byl její tehdejší partner Ladislav Štaidl v USA. Sousedka Bartošové jednoho dne přivedla domů Romana Třísku, údajného opraváře telefonů, aby spravil pevnou telefonní linku.

Roman Tříska údajně Ivetě začal říkat, že má doma štěnice a že ji chce Štaidl zničit a možná i zabít. S Bartošovou pobýval na chalupě u Českých Budějovic, kde jí měl údajně věznit, podávat jí prášky na spaní a opakovaně znásilňovat.  

Roman Tříska byl z tohoto činu obviněn, nicméně nikdy nebyl usvědčen a soud rozhodl o tom, že si únos vymyslela samotná Bartošová. Roman Tříska nakonec do vězení šel, ale za vraždu svého otce. Odseděl si celkem 12 let.

Roman Tříska se k události vyjádřil po skoro 20 letech. Bartošová byla podruhé unesena Zdeňkem Macurou a následně v Itálii opět vrácena svému pozdějšímu manželovi Josefu Rychtářovi a Tříska tvrdí, že se vše odehrálo, jak přes "kopírák". Tehdy prý měla Bartošová strach ze Štaidla, ale nakonec se k němu také vrátila. Dle něj Macura zkrachovalé zpěvačce naletěl tak, jako kdysi on sám.

 

Články o celebritě

Minisérie Iveta oživí kauzu Tříska! Bartošová (†48) tvrdila: Přivázal mě k topení a znásilňoval Minisérie Iveta oživí kauzu Tříska! Bartošová (†48) tvrdila: Přivázal mě k topení a znásilňoval Na 14 dní záhadně zmizela a nikdo nevěděl, kde je. Až pak vyšlo najevo, že Iveta Bartošová (†48) byl... číst článek
9 let od sebevraždy Ivety Bartošové (†48): 14 mužů, kteří poznamenali její život 9 let od sebevraždy Ivety Bartošové (†48): 14 mužů, kteří poznamenali její život Přesně před 9 lety, tedy 29. dubna 2014, se zpěvačka Iveta Bartošová (†48) rozhodla svůj život ukonč... číst článek
Dva roky od smrti Ladislava Štaidla (†75): I přes všechna opatření se nakazil koronavirem! Dva roky od smrti Ladislava Štaidla (†75): I přes všechna opatření se nakazil koronavirem! 30. ledna jsou to přesně dva roky, co se do hudebního nebe odebral talentovaný skladatel Ladislav Št... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Zdeněk Altner
Zdeněk Altner
zobrazit profil Jiří Planner
Jiří Planner
zobrazit profil Melissa Rauch
Melissa Rauch
zobrazit profil Nataša Nikitinová
Nataša Nikitinová
zobrazit profil Sarah Haváčová
Sarah Haváčová
zobrazit profil Lukáš Sedlák
Lukáš Sedlák
zobrazit profil Sandra (roz. Sandra Lauer)
Sandra (roz. Sandra Lauer)
zobrazit profil Jaroslav Kopřiva
Jaroslav Kopřiva