Jakub Klepiš

Datum narození: 5. 6. 1984
Místo narození: Praha
Váha: 91 kg
Výška: 186 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Jakub Klepiš je český hokejový reprezentant a mistr světa z roku 2010, který bruslil nejen v dresu českých mužstev, ale i v zámoří či v kontinentální lize KHL.

Jakub Klepiš je magnet na úspěchy. Dvakrát vybruslil hokejový forvard zlato pro pražskou Slavii. Z americké soutěže AHL si odnesl Calderův pohár. S ruskými týmy Dynamo Moskva a Julajev Ufa vyhrál Kontinentální hokejovou ligu. K tomu přidal zlato z mistrovství světa 2010, kde zářil vedle Jaromíra Jágra. Ve finále proti Rusku vsítil po dvaceti vteřinách první gól.

S hokejem začínal Jakub Klepiš ve Spartě, do Slavie přešel v roce 2002. Patřil mezi tahouny týmu i nejproduktivnější hráče play-off. Do NHL byl draftován v roce 2002 už jako 16. v pořadí týmem Ottawa Senators, za který si ale nikdy nezahrál.

Jakub Klepiš do nejlepší hokejové ligy světa nakoukl v A Týmu Washingtonu Capitals, kde se ale neudržel a vrátil se zpět do Evropy. Po angažmá v KHL odehrál polovinu sezony ve švédském klubu Färjestad BK, odkud přestoupil do HC Oceláři Třinec. 

Jakub Klepiš se zná s manželkou Terezou od patnácti let. Dohromady se dali o dva roky později na kamarádčiných narozeninách. A po dalších šesti letech se v roce 2007 vzali. Nakonci roku 2014 se jim narodil syn Jakub.

 

Články o celebritě

Frodl začal s Vary výhrou: Svatba? Jsem jen o půlku chudší. Jágr je zpět Frodl začal s Vary výhrou: Svatba? Jsem jen o půlku chudší. Jágr je zpět Na premiéru si ještě oblékl staré betony, v bráně už se ovšem činil za nový tým. První start před na... číst článek
Novotný: Jalonen? Jeden z TOP koučů. Ztrátu centrů by nezvládl ani Bowman Novotný: Jalonen? Jeden z TOP koučů. Ztrátu centrů by nezvládl ani Bowman Od února má v českobudějovickém Motoru na starost sportovní záležitosti. Jiří Novotný působil jako h... číst článek
Bitva o vše: Kladno dýchá. Litvínov slyšel zlost z kotle: Bojujte za Chezu! Bitva o vše: Kladno dýchá. Litvínov slyšel zlost z kotle: Bojujte za Chezu! Hokejovým Rytířům se o kapku lépe dýchá. Zápas s Litvínovem měl charitativní podtext, stejně jako da... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Jaroslav Poříz
Jaroslav Poříz
zobrazit profil Hana Matelová
Hana Matelová
zobrazit profil Antonín Brož
Antonín Brož
zobrazit profil Martin Zeman
Martin Zeman
zobrazit profil Barbora Špotáková
Barbora Špotáková
zobrazit profil Jan Charouz
Jan Charouz
zobrazit profil Nikola Bendová
Nikola Bendová
zobrazit profil Jaroslav Volf
Jaroslav Volf