David Beckham

Datum narození: 2. 5. 1975
Váha: 76 kg
Výška: 183 cm
Profese: fotbalista
Znamení: Býk

Související celebrity

Životopis

Žijící fotbalová legenda David Beckham je nejen velmi úspěšným sportovcem, ale i vyhledávanou tváří pro reklamní spoty.

Celým jménem je to David Robert Joseph Beckham a proslavil se jako skvělý fotbalový záložník. Tomu odpovídaly i jeho fotbalové příjmy (např. za rok 2013 3,4 milionů liber).

V letech 1995 až 2008 byl David Beckham neodmyslitelným členem anglické fotbalové reprezentace (2000 až 2006 dokonce jejím kapitánem). Kopal samozřejmě také za nejlepší evropské týmy, nejprve za Manchester United, odkud za 37 500 000 eur přešel do Realu Madrid. Oblékal také dres AC Milán a naposledy hrál za francouzský Paris Saint-Germain. Za Manchester a Paris Saint-Germain si zahrál i Ligu Mistrů.

Během své kariéry získal David Beckham řadu ocenění, byl např. vyhlášen nejlepší mladým hráčem ligy v sezóně 1995/96, nejlepším záložníkem a zároveň nejlepším hráčem UEFA (1999), dvakrát se objevil v All Stars Teamu UEFA (2001 a 2003), v roce 2001 bykl vyhlášen sportovcem roku Velké Británie a o dva roky později fotbalistou Anglie.

Jeho skvělě propracované tělo lákalo reklamní producenty, takže miliony vydělával David Beckham také jako tvář některých značek (např. Pepsi, Adidas, Vodafone, nejrůznější parfémy, luxusní oblečení Armani či dokonce prádlo značky David Beckham). Objevil se i v televizních pořadech, např. Teen Choice Awards.

S manželkou, zpěvačkou a módní návrhářkou Victorií Beckhamovou má syny Brooklyna, Romea a Cruze a dceru Harper.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Radko Gudas
Radko Gudas
zobrazit profil Jiří Veselý
Jiří Veselý
zobrazit profil Luboš Hilgert ml.
Luboš Hilgert ml.
zobrazit profil Dominik Simon
Dominik Simon
zobrazit profil Petr Bouší
Petr Bouší
zobrazit profil Michael Schumacher
Michael Schumacher
zobrazit profil Jiří  Šlégr
Jiří Šlégr
zobrazit profil Tomáš Portyk
Tomáš Portyk