Zlatan Ibrahimović

Datum narození: 3. 10. 1981
Místo narození: Malmö, Švédsko
Profese: fotbalista
Znamení: Váhy

Související celebrity

Životopis

Zlatan Ibrahimovic, útočník a zároveň největší hvězda francouzského klubu Paris St. German, kde v současné době působí.

Ibrahimovic patří nepochybně k hráčům s největším egem a jeho sebevědomí sahá až za hranice vesmíru. Potvrdit to může i jeho výrok z roku 2014, že nemá cenu sledovat mistrovství světa v Brazílii, protože tam nebude on. Svým egem se mu může vyrovnat snad už jen fotbalista Mario Balotelli

S profesionálním fotbalem začal ve svém domovském klubu Malmö FF. Už v té době měl neuvěřitelné sebevědomí, jeho herní vlastnosti byly skvělé a díky jeho výšce s ním měli obránci obrovský problém. Odtud přestoupil do Ajaxu Amsterdam za zhruba osm milionů eur.

Ale ještě než v roce 2000 udělal Ibrahimovic svůj velký krok směrem Ajax Amsterdam, pozval ho trenér Wenger do Arsenalu, aby zjistil co v mladíkovi je. Zlatan předpokládal, že se bude diskutovat o jeho přesunu. Poté co se dozvěděl, že je v klubu jen na zkoušku, vzal dres a podal ho zpět se slovy: „Zlatan přeci zkoušky nedělá.“

Ajaxu se Zlatan ze začátku moc neprosazoval až do příchodu trenéra Ronalda Koemana, který dokázal vycítit kvality Zlatana a začal ho pravidelně stavět do základní sestavy. Svými výkony upoutal pozornost klubu Juventus Turin, do kterého ZlatanAjaxu nakonec přestoupil.

Když byl v roce 2006 Juventus sesazen do druhé ligy kvůli korupční aféře, přestal trénovat, nechodil na tréninky a fotbal ho nezajímal. Nový trenér Didier Deschamps řekl, že hráče, který má takový přístup k fotbalu, ve svém týmu nechce. A tak Zlatan přestoupil do konkurenčního Inter Milán. Poté se vydal do Barcelony, AC Milán a v roce 2012 do Paris St. German.

Po přestupu z AC Milán do Paris St. German se stal nejdražším fotbalistou všech dob. Kluby za Zlatana dohromady zaplatily kolem 170 milionů eur.

Se svou ženou se poznal v roce 2002, když mu bylo 21. O jedenáct let starší Helena Seger, je bývalá modelka a manažerka a pochází stejně jako Zlatan ze Švédska. Mají spolu dva syny- Maxmiliana a Vincenta.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Lenka Antošová
Lenka Antošová
zobrazit profil Jan Kolář
Jan Kolář
zobrazit profil David Bystroň
David Bystroň
zobrazit profil Daniela Hantuchová
Daniela Hantuchová
zobrazit profil Michal Novák
Michal Novák
zobrazit profil Frederik Fetterlein
Frederik Fetterlein
zobrazit profil Ivan Hašek
Ivan Hašek
zobrazit profil Michal Řepík
Michal Řepík