Tomáš Hübschman

Tomáš Hübschman

Datum narození: 4. 9. 1981
Přezdívka: Hybša
Místo narození: Praha
Váha: 74 kg
Výška: 180 cm
Profese: fotbalista
Znamení: Panna

Související celebrity

Životopis

Tomáš Hübschman je český fotbalový záložník momentálně působící v prvoligovém celku FK Baumit Jablonec, kam přestoupil z ukrajinského Šachťaru Doněck.

Tomáš Hübschman se narodil 4. září v Praze a je odchovancem pražské Sparty. Svou první ligovou sezónu (2000/01) odehrál na hostování v Baumitu Jablonec, stal se pilířem obrany. Pro následující sezónu se vrátil zpět do Sparty a působil v ní ještě následující dvě sezóny, během nichž okusil zápasy Ligy mistrů, vyhrál českou ligu a triumfoval i v českém poháru.

Tomáš Hübschman svými výkony zaujal zahraniční týmy a v roce 2004 se na 5 let upsal ukrajinskému celku Šachťaru Doněck. V týmu panovala s jeho výkony spokojenost a Hübschmanovi bylo nabídnuto prodloužení smlouvy až do roku 2011, na které přistoupil. Nakonec zde setrval do roku 2014. S týmem získal 8 ligových titulů, 4 poháry, 5 superpohárů a pohár UEFA.

Tomáš Hübschman poté přistoupil na nabídku šéfa Jablonce Miroslava Pelty a po deseti letech Šachťar opustil. Jako tahouna jabloneckých Galácticos si ho klub pojistil tříletým kontraktem. V týmu se sešel s hráči jako Michal ŠpitTomáš Jun nebo Luděk Pernica.

Tomáš Hübschman se již od svých 14 let objevuje v mládežnických reprezentacích. Byl členem týmu, který na mistrovství Evropy hráčů do 21 let v roce 2002 vybojoval zlaté medaile, když porazil ve finále Francii. Za seniorskou reprezentaci poprvé nastoupil 10. listopadu 2001 v kvalifikačním utkání o Mistrovství světa 2002 s Belgií, kdy o poločase vystřídal Vladimíra Šmicera. Byl také u bronzu z EURO 2004 pod trenérem Karlem Brücknerem či u neúspěchu na EURO 2012 pod Michalem Bílkem.

Tomáše Hübschmana kromě fotbalu baví hokej, tenis nebo plavání. Věnuje se charitativním a dobročinným akcím. S manželkou Janou vychovává dceru Michaelu.

 

Další Sportovci

zobrazit profil Ondřej Vitásek
Ondřej Vitásek
zobrazit profil Jan Zabystřan
Jan Zabystřan
zobrazit profil Jaroslav Švach
Jaroslav Švach
zobrazit profil Karel Piták
Karel Piták
zobrazit profil Milan Hejduk
Milan Hejduk
zobrazit profil Patrik Schick
Patrik Schick
zobrazit profil Theodor Gebre Selassie
Theodor Gebre Selassie
zobrazit profil Mick Schumacher
Mick Schumacher