Martin  Hanzal

Martin Hanzal

Datum narození: 20. 2. 1987
Místo narození: Písek
Váha: 104 kg
Výška: 198 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Vodnář

Související celebrity

Životopis

Martin Hanzal poprvé nastoupil na led v národních barvách v jedenadvaceti letech. V šestadvaceti se mu pak splnil sen, kdy se stal sočástí české reprezentace na ZOH v ruské Soči. Je šťastně ženatý s Lenkou Hanzalovou, se kterou má syna Martina.

Svou kariéru Martin Hanzal započal v sezoně 2005/2006, kdy se stal součástí týmu Českých Budějovic. O rok později ho zlákala WHL, a tak oblékl dres Červených sobů (Red Deer Rebels). Jako správný milovník přírody si ovšem nakonec vybral jiné zvířátko – od roku 2007 je hrdým ochráncem kojotů za Phoenix Coyotes.

O tom, že je Martin Hanzal šelma vskutku dravá, svědčí i fakt, že byl nominován na na ZOH v Soči 2014. Českou republiku by měl reprezentovat také oprávněně. Je nejproduktivnějším členem týmu, a právě v produktivitě dokonce 41. z celé NHL.

Účastnil si i Mistrovství světa v ledním hokeji roku 2008, kdy tým obsadil pátou pozici a roku 2013, kdy byla česká reprezentace sedmá v pořadí.

Známé je i duo Martin HanzalRadim Vrbata, které se sice na šampionátu ve Švédsku zrovna nepředvedlo, ale přesto nyní přispívá k překvapivému vzestupu kojotů. Krásným příkladem může být zápas z 18. 1. 2014, kdy Martin Hanzal přispěl k výhře 3:2 nad New Jearsey gólem a asistencí. I zde byla vidět souhra obou hráčů.

 

Články o celebritě

Hemský přijal konec: Těžké, když chcete a nemůžete. Co Pardubice? Hemský přijal konec: Těžké, když chcete a nemůžete. Co Pardubice? Vlastně teprve nyní oficiálně uzavírá hokejovou kariéru. Aleš Hemský uznal, že není šance na návrat.... číst článek
Ondrášek: Barva českých dresů? V patnácti jsem si ji chtěl dát na hlavu Ondrášek: Barva českých dresů? V patnácti jsem si ji chtěl dát na hlavu Jedenáctého října slavně zpražil vítězným gólem Anglii, o osm dní později mu skončila klubová sezona... číst článek
Show NHL! Miláček Voráček, fans ze světa i vzpomínka na Gotta (†80) Show NHL! Miláček Voráček, fans ze světa i vzpomínka na Gotta (†80) NHL v Praze má za sebou třetí epizodu. Utkání mezi Philadelphia Flyers a Chicago Blackhawks vyhrál p... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil Jiří Parma
Jiří Parma
zobrazit profil Martina Hingisová
Martina Hingisová
zobrazit profil Bohumil Pikhart
Bohumil Pikhart
zobrazit profil Jan Kolář
Jan Kolář
zobrazit profil František Kaberle
František Kaberle
zobrazit profil Jakub Petružálek
Jakub Petružálek
zobrazit profil Andrea Drápalová
Andrea Drápalová
zobrazit profil Olda Bražina
Olda Bražina