Dominik Simon

Datum narození: 8. 8. 1994
Místo narození: Praha
Výška: 180 cm
Profese: hokejový útočník
Znamení: Lev

Související celebrity

Životopis

Hokejový útočník Dominik Simon je velkou českou nadějí na mimořádného hráče. Prošel extraligou, získal ho v draftu roku 2015 Pittsburgh Penguins a válí i v reprezentačním dresu.

Dominik Simon do puku mlátil od mala. Jako šestiletý klub oblékl slávistický dres. O pár let později přestoupil do pražské Sparty, nehledě na rivalitu obou klubů.  V HC Sparta Praha hokejově vyrostl, hrál s její mládeží evropské soutěže. V 16 letech ho klub propůjčil do 1. ligy litoměřickému Stadionu.

V té době už měl Dominik Simon za sebou dvě sezóny v juniorských reprezentačních týmech, později byl jejich kapitánem. Hrál na mistrovství světa juniorů 2014. V základní skupině rozhodl samostatným nájezdem zápas proti favorizované Kanadě. Premiéru v seniorské reprezentaci Dominik Simon zažil v témže roce, na Karjala Cupu proti Finsku. A do týmu dobře zapadl, což se projevilo i mimo led.

Už v sezóně 2013/14 patřil do A týmu Sparty Praha, která s kapitánem Tomášem Rolinkem získala extraligový titul. Pro ročník 2014/2015 získala Dominika Simona plzeňská Škoda.

V roce 2013 projevovaly zájem severoamerické kluby, Dominiku Simonovi se ale do tamních nižších soutěží nechtělo. Až v draftu v roce 2015 si Dominika Simona vyhlédl Pittsburgh Penguins. Poslal ho však zprvu na farmu. První zápas v NHL Dominik Simon tak zažil až na jaře 2016. Smlouvu Penguins nabídli také mladému českému útočníkovi Davidu Uherovi. Pittsburgh, někdejší působiště Jaromíra Jágra, opět postoupil v NHL do play off.

 

Články o celebritě

Sparta pod tlakem. A dohledem Varadi. Kouč sledoval další prohru Pražanů Sparta pod tlakem. A dohledem Varadi. Kouč sledoval další prohru Pražanů Trápení Sparty pokračuje. Prohru ve Vítkovicích (2:3) v 18. kole Tipsport extraligy na vlastní oči v... číst článek
Expert Čutta o prohře s Rakušany: Podvyživený výkon, Vrána má problém Expert Čutta o prohře s Rakušany: Podvyživený výkon, Vrána má problém Nepříjemné překvapení, šok, trapas. Čeští hokejisté musí skousnout velmi hořkou pilulku po prohře 1:... číst článek
Jalonen po prohře: Měli jsme čtrnáct super šancí. Řvaní? To není moje cesta Jalonen po prohře: Měli jsme čtrnáct super šancí. Řvaní? To není moje cesta PŘÍMO Z TAMPERE | Působil zklamaně, ale stejně vyrovnaně. Při hodnocení ostudné prohry s Rakouskem v... číst článek

Další Sportovci

zobrazit profil  Vladimír Sičák
Vladimír Sičák
zobrazit profil Frederik Fetterlein
Frederik Fetterlein
zobrazit profil Michal Kempný
Michal Kempný
zobrazit profil Hana Matelová
Hana Matelová
zobrazit profil Jiří Kalous
Jiří Kalous
zobrazit profil Mária Demitrová
Mária Demitrová
zobrazit profil Ladislav Krejčí
Ladislav Krejčí
zobrazit profil Gabriela Capová
Gabriela Capová