Ľubomír Focko

Ľubomír Focko

Datum narození: 10. 6. 1954
Profese: právník a podnikatel
Znamení: Blíženci

Související celebrity

Životopis

Milionář Ľubomír Focko je úspěšný slovenský podnikatel žijící v Praze, který se řadu let objevuje po boku Jiřiny Bohdalové jako její společník na společenských akcích.

Slovák Ľubomír Focko je právník a podnikatel, který v Praze provozuje advokátní kancelář nesoucí jeho jméno. Sídlí v centru metropole v malebném prostředí Starého Města. Na téže adrese jsou ostatně i další firmy, v nichž Ľubomír Focko působí. Namátkou: akciová společnost ADD CZ, která se zabývá realitní činností. Nebo akciovka Transtech CZ, která nabízí služby v oblasti telematiky (tj. výpočetní, bezpečnostní či měřící technika).

Ľubomír Focko je také spolumajitelem firmy Amona Group, jejímž hlavním oborem podnikání je demolice a příprava stavenišť, ale zabývá se i dalšími obory. Sedí i v představenstvu společností Pražská teplárenská či I.C.S.

Vysoký a sportovně založený právník Ľubomír Focko se stal veřejně známým především tím, že často doprovází na nejrůznější společenské akce (Karlovarský filmový festival, předávání cen TýTý apod.) přední českou herečku Jiřinu Bohdalovou.

Jejich vztah se zdá být více než přátelský, mají se k sobě a netají se tím, že si spolu vyrazili například do USA či na Slovensko. Dali se dohromady jako aktivní příznivci agentury Amfora, která ročně produkuje stovky kulturních a sportovních akcí, na nichž se podílí i fotbalový klub Amfora.

 

Články o celebritě

Artes rozdával ceny Bohdalové (92), Zímovi (91) i Simonové (94): Všichni tři se báli schodů! Jen Jiřinka na ně vyzrála... Artes rozdával ceny Bohdalové (92), Zímovi (91) i Simonové (94): Všichni tři se báli schodů! Jen Jiřinka na ně vyzrála... Byl to den radosti, ale i zkoušek odolnosti! Sdružení Artes udělovalo ceny Mistr zábavního umění. Př... číst článek
Nerozlučná dvojka Jiří Suchý a Jitka Molavcová: Cena za celoživotní dílo ve vlastním divadle! Nerozlučná dvojka Jiří Suchý a Jitka Molavcová: Cena za celoživotní dílo ve vlastním divadle! Jiřina Bohdalová si na jevišti sedla na zadek. Komu se jen tak poštěstí, aby dostal celoživotní ocen... číst článek
Šok kvůli Jiřině Bohdalové (92): Kecla si na zadek na jevišti! Šok kvůli Jiřině Bohdalové (92): Kecla si na zadek na jevišti! Strmé schody v divadle Semafor, kde se předávaly ceny Mistra zábavního umění, zradily už kdekoho. Je... číst článek

Další Osobnosti

zobrazit profil Nikola Bendová
Nikola Bendová
zobrazit profil Petr Reidinger
Petr Reidinger
zobrazit profil Martin Mikyska
Martin Mikyska
zobrazit profil Kateřina  Janečková
Kateřina Janečková
zobrazit profil Jan Kopecký
Jan Kopecký
zobrazit profil John Fitzgerald Kennedy
John Fitzgerald Kennedy
zobrazit profil Nikol Moravcová
Nikol Moravcová
zobrazit profil Martin Baxa
Martin Baxa